aA
Šiauliuose metalų supirktuvėje aptikta daug ginklų ir sprogmenų. Kaip pranešė TV3 kanalo "Žinios", į vieną metalo supirktuvių Šiauliuose iškviesti išminavimo specialistai sako, jog rasta Antrojo pasaulinio karo laikų ginklų - daugiausia tai pistoletai ir granatos.
Aptiktus šaudmenis ir sprogmenis sėkmingai neutralizavo kariuomenės išminuotojai. Ten pat rasti pistoletai saugomi policijos komisariate.

Šiaulių miesto vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai teigimu, Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai iš metalo supirktuvės, V.Bielskio gatvėje, ketvirtadienio vakarą išvežė 150 Antrojo pasaulinio karo laikų šaudmenų, sprogmenų ir ginklų.

Pirminiais duomenimis, seni ginklai ir sprogmenys į supirktuvę pateko kartu su metalo laužu.

Dėl šio įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už neteisėtą ne mažiau kaip trijų šaunamųjų ginklų ar didelio kiekio šaudmenų ir sprogmenų laikymą gresia laisvės atėmimas nuo ketverių iki aštuonerių metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.