aA
Keturi Sidnėjaus mokyklos moksleiviai buvo pagauti dalyvaujant tarptautinio masto internetinio sukčiavimo aferoje, kurios metu iš Australijos internetinės bankininkystės klientų "nusiurbtus" pinigus pervesdavo į sąskaitas Rusijoje.
kompiuteris, IT, internetas
© Corbis
Policijos duomenimis, moksleiviai siūlydavo savo bankų sąskaitas iš Australijos sąskaitų pavogtiems pinigams išplauti, ir, naudodamiesi kompiuterio virusu, slapta įsidėmėdavo klientų slaptažodžius.

Viena iš moksleivių policijai prisipažino, kad jai buvo sumokėta 1,3 tūkst. Australijos dolerių (988 JAV doleriai) už tai, kad pervestų vogtus 98 tūkst. Australijos dolerių iš savo sąskaitos į aferos sumanytojų sąskaitas.

Moksleiviai, kurių amžius nuo 15 iki 17 metų, yra tarp kitų 13 asmenų, kaltinamų apvogus 61 nukentėjusįjį. Pagrobtoji suma siekia mažiausiai 600 tūkst. Australijos dolerių, teigiama policijos pranešime.

Tikrasis vagių grobis iki šiol dar nežinomas, bet gali siekti milijonus dolerių, teigė policijos atstovas. "Daugeliu atvejų buvo naudojami netikri vardai, todėl tikslus skaičius mums nežinomas, bet akivaizdu, kad sumos buvo įspūdingos".

Australijos Naujojo Pietų Velso valstijos policija, bendradarbiaudama su tarptautinėmis institucijomis, deda pastangas sugrąžinti pavogtus pinigus. Tikimasi, kad artimiausiomis savaitėmis bus suimta dar 15 su afera susijusių asmenų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.