aA
Netoli dabartinio Borisovo miesto esanti vieta, kur Napoleono armija persikėlė per Berezinos upę, turizmo požiūriu yra muziejaus verta Europos vertybė, mano Prancūzijos ambasadorius Baltarusijoje Stephane`as Šmelevskis. "Vieta, kur vyko kovos veiksmai 1812 metų lapkritį, imperatoriaus Napoleono didžiajai armijai persikeliant per Bereziną, turizmo požiūriu yra labai svarbi ne tik prancūzams, bet ir daugumai Europos šalių, kurio atstovų buvo Napoleono armijoje", - pareiškė ambasadorius.

Napoleono armijos kariais persirengę aktoriai
Napoleono armijos kariais persirengę aktoriai
© Reuters/Scanpix
Nors, pasak jo, "ne visi Prancūzijos turistai - Napoleono istorijos mėgėjai, bet tarp tų, kurie atvažiuoja į Baltarusiją, be abejo, yra besidominčių Napoleono gyvenimu ir veikla".

"Be ekologinio turizmo, lankytojams būtų itin įdomu pamatyti išlikusių didžiosios armijos žygio dabartinės Baltarusijos teritorija pėdsakų", - pabrėžė Prancūzijos diplomatas.

S.Šmelevskis mano, jog toje vietoje, kur Napoleono armija persikėlė per Bereziną, būtina pastatyti muziejų.

"Toks muziejus tikriausiai pritrauktų daug turistų Baltarusijoje. Prancūzijos ambasada Baltarusijoje stengiasi visokeriopai paremti šią iniciatyvą", pabrėžė diplomatas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.