aA
Teisingumo viceministrą turinčios deleguoti Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos lyderė Kazimira Prunskienė teigia sutinkanti, kad teisingumo viceministro poste liktų Gintaras Švedas, kurį naujasis teisingumo ministras Gintautas Bužinskas paskyrė nelaukdamas valdančiosios koalicijos derybų dėl viceministrų postų pabaigos.
Kazimira Prunskienė
Kazimira Prunskienė
© ELTA
Pasak politikės, Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos (VNSD) vadovybė vieningai nusprendė, kad pagrindinis partijos siekis yra kokybiškas jos deleguojamų politikų darbas. VNDS valdyba teigiamai įvertino ir ankstesnėje Vyriausybėje teisingumo viceministru dirbusį G. Švedą. Anksčiau taip pat buvo pritarta Fausto Latėno kandidatūrai į kultūros viceministro pareigas.

"Abu kandidatai nėra VNDS nariai, bet yra patyrę savo sričių specialistai" -, sakė partijos pirmininkė, žemės ūkio ministrė K. Prunskienė.

VNDS, pasak jos lyderės, nereikalaus iš paskirtų viceministrų stoti į partijos gretas, tačiau jei toks noras atsirastų, partija sveikintų tokį kandidatų sprendimą.

K. Prunskienės teigimu, pagrindinis sprendimo deleguoti vieną ar kitą žmogų į aukštas pareigas kriterijus yra ne jo partiškumas, o kompetencija.

"VNDS mano, kad Lietuvoje atėjo metas atsikratyti senų darbo metodų, kada, nepaisant visko, norima paskirti kuo daugiau "savo" žmonių į aukštas pareigas. Ankstesniųjų kadencijų Seimo valdančiosios daugumos neretai naudodavosi tokiomis galimybėmis ir tuo pačiu buvo padaryta nemažai žalos valstybei", - pastebėjo politikė.

Pasak jos, VNDS nebando nuvertinti Lietuvos politinės sistemos ir apskritai parlamentarizmo privalumų, kurie susiję su partiškumo principo taikymu Vyriausybės formavimo procese.

"Lietuvai nereikia atplėštos nuo visuomenės "specialistų" vyriausybės, nes būtent partijos sprendžia, kokie žmonės dirbs Vyriausybėje. Tačiau partijos neturėtų suabsoliutinti savo teisės skirti ministrus ir jų pavaduotojus nepaisydamos kompetencijos kriterijų", - pažymėjo K. Prunskienė.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.