aA
Stiprūs vėjo gūsiai trečiadienį antroje dienos pusėje pridarė rūpesčių gelbėtojams Estijoje - audra laužė medžius, plėšė namų stogus. Gelbėjimo departamento atstovas spaudai 17 val. pranešė, kad prašymų padėti likviduoti gūsingo vėjo padarinius gauta iš Talino, taip pat Harjaus ir Raplos apskričių.
Talino centre vėjas nuplėšė skardos lakštus nuo Teisingumo ministerijos stogo. Žmonės nenukentėjo.

Stiprus vėjas trečiadienį po pietų nutraukė tarp Talino ir Helsinkio kursuojančių greitųjų laivų eismą, o vakare buvo atšaukti ir kelto "Vardo" tarp Saremos ir Hyjumos salų reisai. Talino keleivinio uosto duomenimis, antroje dienos pusėje iš jo neišplaukė nė vienas greitasis laivas.

"Vėjo greitis jūroje siekia iki 20 metrų per sekundę, ir tai neleidžia keltui "Vardo" tinkamai prisišvartuoti. Dideliems laivams vėjas netrukdo, be to, statant didelius uostus atsižvelgiama į galimas audras", - sakė uosto atstovas spaudai.

Estijos hidrometeorologijos instituto duomenimis, trečiadienį Baltijos jūroje gali siausti nuo 15 iki 20 metrų per sekundę, vietomis - iki 24 metrų per sekundę stiprumo vėjas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.