aA
Šiaulių rajono apylinkės teismas leido dviem mėnesiams suimti 28 metų Šiaulių rajono gyventoją Evaldą Graždaną, kurio daugiau kaip pusmetį ieškojo Vokietijos teisėsaugininkai.
Teismas, teisėjas, sprendimas, nuosprendis, teisingumas
© Corbis/Scanpix
Kaip pranešė Lietuvos radijas, Kuršėnų gyventojas E. Graždanas Vokietijoje įtariamas narkotikų platinimu.

Europos arešto orderį suimti E. Graždaną praėjusių metų birželį išdavė Vokietijos prokuratūra. Lietuvis įtariamas kartu su kitais gaujos nariais Vokietijoje gaminęs ir platinęs narkotikus bei užsiiminėjęs kontrabanda. Pareigūnai turėjo žinių, kad įtariamasis yra grįžęs į Lietuvą ir gali čia slapstytis.

Praėjusių metų gruodžio 15 dieną Lietuvos Interpolo nacionalinis biuras paskelbė E. Graždano paiešką. Pirmadienį E. Graždanas sulaikytas Kuršėnuose, jo tėvų namuose.

Teismui leidus E. Graždaną suimti, Šiaulių teisėsaugos pareigūnai spręs, ar E. Graždaną išduoti Vokietijos teisėsaugininkams.

Šiaulių prokurorai jo nusikaltimo detalių teigia nežinantys, nes ikiteisminį tyrimą atlieka Vokietijos prokuratūra. E. Graždanas Lietuvoje jau tris kartus teistas už plėšimus bei vagystes.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.