aA
Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos bei Liberalų ir centro frakcijos turi abejonių dėl ketinimų Seimo kontrolierę Rimantę Šalaševičiūtę perkelti iš šių pareigų į vaiko teisių apsaugos kontrolieres. Savo kreipimesi į Seimo pirmininką Artūrą Paulauską opozicija teigia, kad R. Šalaševičiūtės staigus perkėlimas į naują teisinę sritį, nelabai susijusią su ankstesne jos praktika, yra valstybiškai nepateisinamas.
Rimantė Šalaševičiūtė
Seimo kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė
© ELTA
"Tuo labiau, kad R. Šalaševičiūtė jau įgijo principingos Seimo kontrolierės reputaciją, ypač sprendimų, susijusių su žemės skyrimu, vertinime", - teigia Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Algis Čaplikas bei Tėvynės sąjungos frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma. Jų nuomone, būtų naudinga, kad ji tęstų šią veiklą ir užbaigtų įstatymu numatytą kadenciją.

Opozicinių frakcijų vadovai taip pat atkreipė dėmesį, kad tai to paties lygmens pareigybės, su tokiu pat atlyginimu.

J. Razma sakė, kad vaiko teisių apsaugos kontroliere dar vienai kadencijai galėtų būti paskirta dabar šias pareigas užimanti Gražina Imbrasienė. Jis atkreipė dėmesį, kad ji nebuvo sulaukusi jokių rimtesnių priekaištų.

Todėl J. Razma neatmetė galimybės, kad jos neskyrimas antrajai kadencijai gali būti susijęs su politiniais motyvais, nes G. Imbrasienė, nors ir nebuvo konservatorių partijos narė, 1996-2000 metais buvo Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narė.

Opozicinės frakcijos taip pat pažymi, kad dėl Seimo kontrolierės R. Šalaševičiūtės patarėjos Virginijos Pilipavičienės teikimo užimti Seimo kontrolierės pareigas priekaištų neturi. Tačiau, anot jų, šį teikimą būtų galima realizuoti po Seimo kontrolieriaus Kęstučio Virbicko atleidimo procedūros, kuri, jų manymu, nepagrįstai užtęsta.

Susipažinusios su Seimo pirmininko ketinimais siūlyti R. Šalaševičiūtę skirti vaiko teisių apsaugos kontroliere, o V. Pilipavičienę - Seimo kontroliere, opozicinės frakcijos pareiškė kol kas preliminarią poziciją dėl šių siūlymų.

Galutinę nuomonę Liberalų ir centro bei Tėvynės sąjungos frakcijos ketina pareikšti tik po susitikimo su minėtomis kandidatėmis, jeigu jos bus oficialiai teikiamos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.