aA
Klaipėdos ir Šilutės rajono policijos kriminalistai dėl įtarimų vagystėmis ir banko kiosko plėšimu prieš Naujuosius sulaikė klaipėdietį Raimondą Mineikį. Vyras "pagarsėjo" prieš kelis metus, kai Klaipėdos ligoninėje įkaite paėmė slaugytoją.
Už pastarąjį nusikaltimą teismas vietoj bausmės R.Mineikiui buvo skyręs priverstinį gydymą psichiatrijos ligoninėje sustiprinto stebėjimo sąlygomis. Kartą už plėšimą jau teistas vyras tąsyk kalėjimo išvengė.

Klaipėdos miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) teigimu, dabar 35-erių klaipėdiečiui inkriminuojamos trys vagystės ir "Snoro" banko kiosko plėšimas.

Įtariama, kad vyriškis praėjusiais metais net du kartus laužėsi į Šilutės plente esančią bendrovės "Stivikas" parduotuvę ir išnešė įvairių elektrinių darbo įrankių už kelias dešimtis tūkstančių litų.

Be to, jis įtariamas kartu su ne kartą teistu ir ketverius metus nuo policijos besislapsčiusiu Dainiumi Tirevičiumi apvogęs parduotuvę Šilutės rajone, Švėkšnoje. Prieš mėnesį į minėtą parduotuvę įsilaužę vagys išnešė 8 mobiliojo ryšio telefonus, elektrinius pjūklus ir kitų smulkių prekių už 25 tūkst. litų.

29-erių klaipėdietis D.Tirevičius taip pat yra sulaikytas.

Taip pat įtariama, kad R.Mineikis pernai uostamiestyje iš "Snoro" mini banko Liepojos gatvėje, pagrobė 5 tūkst. litų.

Sulaikytajam teismas yra skyręs vieno mėnesio suėmimo sankciją. R.Mineikiui inkriminuojamą nusikalstamą veiklą tiria Klaipėdos miesto VPK ir Šilutės rajono policija.

Įkaito drama Klaipėdos ligoninėje įvyko 2000 metų spalį. Į miesto ligoninę R.Mineikis buvo atvežtas susižalojęs ir netekęs sąmonės. Tačiau suleidus vaistų jis netikėtai atsigavo ir, pagriebęs medikų jam iš žaizdos ištrauktą peilį, čiupo netoliese buvusią slaugytoją.

Įrėmęs moteriai į kaklą peilį, pagrobėjas reikalavo leisti jam numirti.

Po kelias valandas trukusių nesėkmingų derybų "Aro" snaiperis vyriškį sužeidė į krūtinę.

Gydytojų konsiliumas tada nusprendė, jog R.Mineikis nesuvokė savo veiksmų ir negalėjo jų valdyti. Psichiatrų išvadose teigiama, jog pacientas negali būti teisiamas už padarytą nusikaltimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.