aA
Europos Parlamento Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos komitetas priėmė Lietuvos atstovo europarlamentaro Šarūno Biručio pasiūlymą surengti komiteto posėdį Vilniuje. Apie tai Š.Birutis pranešė Seimo Europos reikalų komitetui per susitikimą su Lietuvoje išrinktais Europos Parlamento nariais, sakoma pranešime spaudai.
Ofisas,dokumentai, segtuvai
Ofisas,dokumentai, segtuvai
© DELFI
"Toks vizitas labai svarbus pažintine - lobistine prasme: atvežus komiteto narius į kurią nors šalį, susikoncentruojama būtent į tos valstybės problemas", - Eltai sakė šio komiteto narys Šarūnas Birutis. Jis pasiūlė komiteto nariams apsilankyti Lietuvoje.

Jo teigimu, komitetų nariai yra pagrindiniai žmonės, dalyvaujantys priimant Europos Parlamento sprendimus tais klausimais, už kuriuos yra atsakingi.

Kol kas išvažiuojamojo posėdžio dienotvarkė derinama. Su vizitu turėtų atvykti apie 30 iš maždaug 50 PMTEK narių. Komitete yra atstovai iš daugelio, bet ne visų ES valstybių. Š. Birutis - vienintelis PMTEK narys iš Lietuvos.

Būsimo vizito organizavimo programą Š. Birutis spalio mėnesį buvo aptaręs su tuometiniu ūkio ministru Petru Čėsna.

PMTEK yra vienas iš dvidešimties nuolatinių Europos Parlamento komitetų.

Šis komitetas atsakingas už ES pramonės politiką ir naujų technologijų taikymą, mokslinių tyrimų politiką, kosmoso politiką, su energetikos politika susijusias Bendrijos priemones, branduolinę saugą, eksploatacijos nutraukimą bei atliekų šalinimą branduoliniame sektoriuje, informacinę visuomenę ir informacines technologijas bei susijusias sritis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.