aA
Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) prezidiumas savo partijos skyriams išplatino vidinį laišką "dėl G.Vagnoriaus veiklos". Kone visą raštą sudaro kaltinimai buvusiam konservatorių Valdybos pirmininkui. Ekspremjeras Gediminas Vagnorius kaltinamas kairuoliškumu, šmeižimu, pagyrūniškumu, kiršinimu ir kitais nusikaltimais, neva įvykdytais prieš TS(LK) konkrečiai ir Lietuvos žmones apskritai.
Priepuolis

"Pagrindinės centro dešiniosios partijos" vadovybės pasirašytame laiške figūruoja Vytauto Landsbergio, Andriaus Kubiliaus, Rasos Juknevičienės ir kitų partijos prezidiumo narių parašai.

Tuo tarpu pats G.Vagnorius LŽ patvirtino susipažinęs su buvusių bendražygių laišku, tačiau neketinąs į jį reaguoti. "Stebiuosi, iš kur žmonėse gali būti tiek pykčio, - kalbėjo jis. Laiške neradau nė vieno pagrįsto kaltinimo ir apskritai nematau prasmės atsakinėti į tokius išpuolius".

G.Vagnorius pabrėžė, kad konservatorių vadovai rašte jį kaltina trukdymu baigti derybas su "Williams" kompanija bei elektros tilto į Lenkiją sužlugdymu. Visos šios nuodėmės, pasak NKS lyderio, priskirtinos konservatorių išgirtam "Prezidento pasitikėjimo premjerui" Rolandui Paksui.

Nebemyli

Beje, pagyrų savo laiku konservatoriai nešykštėjo ir pačiam G.Vagnoriui. Dar prieš pusantrų metų konservatoriai vieningai balsavo už nuostatą, kad G.Vagnoriaus vadovaujama Vyriausybė nepabūgo nepopuliarių, tačiau būtinų sprendimų: atnaujino ir sustiprino valstybės reformų kryptį, pagerino valstybės finansus, pagausino biudžetą ir socialines išmokas, sumažino infliaciją, sustiprino Lietuvos tarptautinę padėtį.

Konservatorių prezidiumo įspėjime bendražygiams prašoma apsaugoti TS(LK) "nuo perbėgimų į dviveidžio asmens atstovaujamą struktūrą". G.Vagnorius, komentuodamas šį kaltinimą LŽ, patikino, jog NKS niekuomet net nemėgino specialiai verbuoti senųjų kolegų. "Tarp mūsų partijos steigėjų yra apie dešimtadalį buvusių Tėvynės sąjungos narių, tačiau dabar juos verbuoti mums nenaudinga, - sakė G.Vagnorius. - Mes norime turėti stiprią specialistų partiją".

Nuosaikiųjų konservatorių vadovas dar kartą pabrėžė apskritai nenorįs atsikirsti į "pykčio priepuolio" pagimdytus buvusių bendražygių kaltinimus.