aA
Naktį iš sekmadienio į pirmadienį iš Seniavos plente esančios Kauno gyvūnų prieglaudos pavogtas Stafordšyro terjero veislės šuo. Išdaužtą gyvūnų prieglaudos durų stiklą pirmadienį 7 val. ryto aptiko sargas. Pirmajame garde jis apsigedo minėto kovinės veislės šuns.
Lietuvos gyvūnų globos draugijos Kauno skyriaus gyvūnų globos namų direktorius Karolis Masilionis pasakojo, jog šį šunį prieš kelis mėnesius atvežė saugoti teisėsaugos pareigūnai.

Kauno miesto policijos atstovų teigimu, praėjusių metų rugsėjį keturkojo šeimininkas buvo sulaikytas už žiaurų elgesį su gyvūnais. Vyriškis Laisvės alėjoje surengė neoficialias pjautynes su kitu šunimi, žiaurią gyvūnų kovą stebėjo nemažas būrys praeivių. Po šio įvykio abu šunys buvo atvežti į gyvūnų globos namus.

Šiuo metu laukiama teismo sprendimo, kuris nulems abiejų kovinių šunų likimą bei paskelbs nuosprendį šeimininkui. Už žiaurų elgesį su gyvūnais griežčiausia numatyta bausmė - laisvės atėmimas iki 1 metų.

Gyvūnų globos namų direktorius neabejoja, kad šunį pagrobė jį pažįstantys asmenys, nes prieglaudoje laikytas terjeras buvo labai piktas, nė vienas sargas neįstengė jo prisipratinti.

Pasak K. Masilionio, minėtą globotinį ne kartą lankė pagyvenusi moteris ir jaunas vyras, kuriuos augintinis pasitikdavo itin draugiškai. Paskutinį kartą jie viešėjo pas keturkojį sekmadienį apie pietus, tai yra prieš pat vagystę. Neatmetama galimybė, jog šunį galėjo susigrąžinti ir pats šeimininkas, kuris teismo nuosprendžio laukia laisvėje.

Gyvūnų globos namai dėl išdaužto stiklo patyrė 20 litų nuostolį, šuns vertės prieglaudos darbuotojai nenustatinėjo. Vagystę tiria Kauno miesto policijos Centro komisariatas.

Stafordšyro terjero veislės šunys priskiriami koviniams. Jie išvesti senuosius anglų buldogus kryžminant su foksterjerais. Šie šunys laikytini kambaryje, jie tinkami apsaugai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.