aA
Vasario mėnesį rengiamame Liberalų ir centro sąjungos suvažiavime į partijos pirmininko postą gali kandidatuoti dabartinis pirmininko pavaduotojas Kęstutis Glaveckas.
Kęstutis Glaveckas
Kęstutis Glaveckas
© ELTA
"Tarp galimų kandidatų yra ne vienas ir ne du, taip pat ir aš, kurie gali tikėtis savo partijos narių paramos renkant juos slaptu balsavimu", - antradienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė K.Glaveckas.

Jis yra vadovavęs Lietuvos centro sąjungai, kuriai 2003 metų gegužę susijungus su Lietuvos liberalų sąjunga ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjunga, buvo įkurta Liberalų ir centro sąjunga.

"Permainų laukia visa Lietuva, taip pat ir Liberalų ir centro sąjunga", - pažymėjo jis.

Gruodį Šiauliuose vykusiame partijos tarybos posėdyje dabartinis liberalcentristų lyderis Vilniaus meras Artūras Zuokas pareiškė ketinąs siekti partijos pirmininko posto dar vienai kadencijai.

Tačiau dalis A.Zuoko vadovavimu nepatenkintų liberalcentristų ketina iškelti alternatyvią kandidatūrą.

Tarp A.Zuokui galinčių mesti iššūkį liberalcentristų yra minimas parlamentaras Gintaras Steponavičius bei neseniai į partiją įstojęs buvęs kandidatas į prezidentus Petras Auštrevičius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.