aA
Bagdade antradienį šalia policijos posto, esančio netoli įėjimo į "žaliosios zonos" kompleksą, sprogus kovotojo mirtininko vairuojamam automobiliui, žuvo mažiausiai dešimt žmonių, tarp jų aštuoni policininkai, o dar mažiausiai 56 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.
Bagdadas
Bagdadas
© EPA-ELTA
Liudininkai sakė matę, kaip į patikrinimo postą įsirėžė benzinvežis ir sprogo. Galingas sprogimas, nugriaudėjęs 8 val. 45 min. vietos (7 val. 45 min. Lietuvos) laiku, buvo girdimas visame centriniame Bagdade.

Liudininkas Abu Maissas pasakojo, kad vienas sunkvežimis trenkėsi į elitinių pajėgų divizijos bazės vartus ir užkliudė vieną mašiną. Mašina užsiliepsnojo kaip tik toje vietoje, kur buvo susirinkę atlyginimą gavę policininkai.

"Daugybė policininkų, gavusių atlyginimą, buvo išėję iš štabo, kai pamatė tiesiai į juos lekiančią mašiną", - sakė Abu Maissas.

Šis išpuolis įvyko netoli tvirtovę primenančios "žaliosios zonos", kur įsikūrusi JAV ambasada ir laikinoji Irako vyriausybė.

Pirmadienį per virtinę atakų, kuriomis sukilėliai siekia sužlugdyti pastangas surengti sausio 30 dieną numatytus rinkimus, žuvo 17 Irako policininkų ir Nacionalinės Gvardijos karių.

Per vieną iš šių išpuolių taip pat žuvo trys Didžiosios Britanijos piliečiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.