aA
Dviejų Rusijos laivo jūrininkų pažintis su Klaipėda baigėsi tragiškai – vienas jų atsidūrė reanimacijoje, o antrasis buvo sumuštas.
Smurtas, strypas, lazda, smūgis
Smurtas
© Corbis/Scanpix
Sausio 2-ąją prieš pat vidurnaktį greitosios medikai iš Daržų gatvės į ligoninę nuvežė Rusijos laivo „Tavričeskij“ motoristą 24-erių Jevgenijų B. Nukentėjusiajam buvo nustatyta pilvo pjautine žaizda. Vyras buvo nedelsiant operuotas.

Kartu su juo buvęs 47-erių kolega Valerijus pareigūnams papasakojo, kad einant Daržų gatve bendrovės „Klaipėdos laivų remontas“ link, kurios krantinėje prišvartuotas jų laivas, prie jų priėjo du nepažįstami vaikinai ir ėmė mušti. Vienas stambus, aukštas, apie 20 metų užpuolikas dūrė draugui peiliu į pilvą.

Įvykį tiria 1-ojo policijos komisariato pareigūnai. Šio komisariato viršininkas Anatolijus Grigorjevas „Klaipėdai“ sakė, kad nukentėjusysis vakar dar nebuvo apklaustas, nes po operacijos yra sunkios būklės. Pareigūnas mano, kad tai - girtų chuliganų darbas. Anot komisaro A.Grigorjevo, sumuštų jūrininkų pareiškimų policija gaudavo ir anksčiau, tačiau asmenys paprastai būdavo išgėrę, negalėdavo prisiminti sužalojimo aplinkybių ir panašiai. Šiuo atveju vyrai buvo blaivūs, tad jų parodymais neabejojama.