aA
Per gaisrą Argentinos sostinės diskotekoje iš viso žuvo 184 žmonės, daugiau nei 700 buvo sužeista, pranešė Buenos Airių pareigūnai. Ligoninės darbuotojai pažymi, kad Reanimacijos skyriuje vis dar guli 54 per nelaimę nukentėję asmenys.
Po gaisro  Buenos Airės klube
Po gaisro Buenos Airės klube
© EPA-ELTA
Ketvirtadienio naktį klube "Republica Cromagnon" kilusio gaisro liepsnos, kurios įsiplieskė, kaip manoma nuo saliuto, iššauto į putplasčiu dengtas lubas, sukėlė didžiulę paniką tarp 4 tūkst. besilinksminančių, daugiausia paauglių, kurie metėsi prie išėjimo. Deja, ketverios iš šešerių durų buvo užrakintos.

Sostinės meras Anibalas Ibara atmeta nukentėjusiųjų artimųjų jam metamus kaltinimus, esą jis nepakankamai rūpinęsis pasilinksminimo įstaigų saugumu. Apie 2 tūkst. žuvusiųjų artimųjų sekmadienį susirinko į protesto mitingą, kuriame reikalavo mero atsistatydinimo.

Sekmadienį jau pasitraukė miesto Viešojo saugumo skyriui vadovavęs Juanas Carlosas Lopezas.

Argentinos prezidentas Nestoras Kirchneris penktadienį paskelbė trijų dienų gedulą. Dėl nelaimės buvo atšaukta nemažai Naujųjų metų sutiktuvėms skirtų renginių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.