aA
Sekmadienį Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkas Algirdas Meškauskas, metų pabaigoje paskyręs sau 5 tūkst. litų priemoką ir už tai sulaukęs kritikos, nusprendė pusę pasiskirtos išmokos (2 tūkst. litų) skirti labdarai, skelbia "Respublika".
Algirdas Meškauskas
Algirdas Meškauskas
A. Meškauskas taip pat pranešė, jog gydytojų patarimu išeina eilinių atostogų, o laikinai komisijos pirmininko pareigas eis komisijos narys Stasys Vėlyvis.

Seimo Liberalų demokratų frakcija kreipėsi į Seimo pirmininką Artūrą Paulauską ir pareiškė, kad VTEK vadovas, paskyręs sau premiją, šiurkščiai pažeidė pareigūno etiką, prarado žmonių pasitikėjimą.

"Esame įsitikinę, jog toks poelgis turi būti viešai įvertintas kaip nesuderinamas su tarnybinės etikos principais, o pačiam pareigūnui, kurio kandidatūrą Jūs teikiate Seimui, turėtų būti pasiūlyta atsistatydinti", - sakoma libdemų pareiškime.

Tuo tarpu opozicinės Tėvynės sąjungos frakcijos narys Jurgis Razma siūlo panaikinti įstatymo nuostatą, leidžiančią valstybės pareigūnams gauti vienkartines priemokas.

Pagal dabar galiojantį Valstybės politikų, teisėjų ir valstybė pareigūnų įstatymą, metų pabaigoje valstybės pareigūnams už viršvalandinį darbą, darbą poilsio ir švenčių dienomis gali būti išmokėta pareiginės algos dydžio vienkartinė priemoka.

J.Razmos nuomone, valstybės pareigūnai ir taip gauna pakankamai didelius atlyginimus, todėl turėtų už tą patį atlyginimą dirbti ir švenčių dienomis bei viršvalandžius.

Opozicijos atstovas taip pat abejoja, ar pareigūnai vykdo tikslią viršvalandžių apskaitą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.