aA
Seimo pirmininką Artūrą Paulauską vežiojančio Vadovybės apsaugos darbuotojo Vlado Sergejenkos padaryta avarija, per kurią buvo sužalotas studentas Jonas Mickonis, apaugo įvairiomis versijomis. Nukentėjusiojo artimieji teigia, kad jiems daromas spaudimas ir ikiteisminis tyrimas juda vėžlio greičiu.
Avarija, sudužęs stiklas
Avarija, sudužęs stiklas
© Corbis/Scanpix
Liudininkai piktinasi, kad jiems reikėjo įsisiūlyti duoti parodymus.

Tik praėjusios savaitės pabaigoje meistrai baigė remontuoti Seimo kanceliarijos naudojamą limuziną BMW 740i. Reikėjo pakeisti priekinį ir galinį limuzino stiklus, perdažyti priekinį buferį.

Per susidūrimą Mickonis užkrito ant mašinos variklio dangčio, trenkėsi ir išdaužė priekinį stiklą, tada, persiritęs per stogą, nukrito ant žemės. Galinis stiklas buvo pažeistas vienoje vietoje, todėl manoma, kad jį sudaužė krisdami kieti daiktai, kuriuos jaunuolis galėjo neštis maišelyje.

Vaikinui lūžo dešinės kojos blauzdikaulis, išnarinta ranka ir sutrenkta galva. Medikai nesenai Mickonį išleido iš ligoninės. Tris mėnesius jis turės gydytis namie ir vaikščioti viena koja vos liesdamas žemę.

Dienraščio teigimu, vaikino mama teigia, jog Sergejenka neatsiprašė jos sūnaus. “Jono draugai girdėjo, kai apsaugininkai vienas kitam avarijos vietoje sakė, kad “varėm neblogai”, - teigė moteris, netikinti, kad BMW važiavo 60 kilometrų per valandą greičiu.

Išsamiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose".