aA
“Lietuvos ryto” teigimu, kai kuriuos dabartinius ir buvusius Seimo futbolo klubo narius, tarp kurių gausu parlamentarų ir ministrų, apniko įtarimai, kad Rusijos specialiųjų tarnybų atstovai ieško galimybių prisigretinti prie aukščiausiųjų mūsų šalies pareigūnų. Politikams rimtų abejonių kelia šio klubo administratorius Valerijus Semionovas, kuris yra atsisakęs Lietuvos pilietybės.
Žvalgyba, technologijos, slapta
© Corbis/Scanpix
Neoficialiomis žiniomis, sovietmečiu V.Semionovo tėvas buvo aukštas karininkas Kaune dislokuotoje 7-ojoje divizijoje, kuri buvo laikoma pačia geriausia iš dešimties SSRS oro desantinės kariuomenės kovinių junginių.

Šiandien šios politinės–militaristinės grupuotės nariai turi daug įtakos aukščiausiuose Rusijos valdžios sluoksniuose – prezidento administracijoje, Valstybės Dūmoje, ir jie kaip kariniai ekspertai aktyviai dirba visose frakcijose.

Reaguodama į rašinį Seimo opozicinė Tėvynės Sąjungos frakcija pirmadienį paprašė Seimo pirmininką paaiškinti, kieno sprendimu V. Semionovas paskirtas Seimo futbolo klubo administratoriumi, ar oficialią valstybės įstaigą ( šiuo atveju Seimą – DELFI ) įvairiose sporto varžybose gali atstovauti ne Lietuvos piliečiai ir lietuvių kalbos nemokantys asmenys ir ar V. Semionovas nėra susijęs su nusikalstamomis, šešėlinėmis struktūromis ar užsienio žvalgybomis.

A.Paulauskas yra Seimo futbolo komandos kapitonas, šiame klube taip pat žaidžia užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, buvęs Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas, dabar krašto apsaugos ministras Gediminas Kirkilas.

Seimo pirmininkas A.Paulauskas per savo patarėjus BNS korespondentui griežtai paneigė su V.Semionovo kalbėjęs apie politiką.

"Jokių kalbų apie politiką po rungtynių nebūna", - Seimo pirmininko žodžius BNS perdavė jo vyresnysis patarėjas Ferdinandas Kauzonas.

Pasak F.Kauzono, A.Paulauskas su V.Semionovu yra tik šnekėjęsi apie "vaikų kiemų futbolą".

V.Semionovą į Seimo futbolo komandą pakvietė buvęs parlamentaras, Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentas Gintautas Babravičius.

"V.Semionovas yra mano senas bendradarbis. Mes kartu su juo iki 1988 metų dirbome Vilniaus namų statybos kombinate", - sakė G.Babravičius.

Pastarasis taip pat neigė, jog Seimo futbolo komandos susitikimuose būdavo rimtai kalbama apie politiką.

"Po rungtynių pirtelėse yra kalbama apie mergas ir futbolą, bet ne apie valstybinius reikalus", - teigė eksparlamentaras.

G.Babravičiaus nuomone, įtarimai, jog V.Semionovas galėjo būti susijęs su Rusijos specialiosiomis tarnybomis yra "iš piršto laužti".

Kartu jis pripažino, jog klubo nariams buvo žinoma, jog V.Semionovas neturi Lietuvos pilietybės.

Pagal klubo nuostatus, jo veikloje gali dalyvauti ne tik Lietuvos piliečiai, bet ir užsieniečiai, nuolat gyvenantys Lietuvoje.

Tačiau vienas iš klubo narių, panorėjęs likti nežinomas, dienraščiui "Lietuvos rytas" teigė, jog V.Semionovas buvo tapęs "saviškiu" tarp politikų, galėjo ne tik klausyti jų pokalbių, bet ir daryti jiems įtaką.

Įtarimus kelia ir tai, jog V.Semionovas dažnai vykdavo į Rusiją, Kaliningrado sritį.

V.Semionovas, dienraščio "Lietuvos rytas" teigimu, kurį laiką buvo ir Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos lyderės parlamentarės Kazimiros Prunskienės visuomeniniu patarėju.

V.Semionovo vizitinėje kortelėje nurodyta, kad jis dirba Lietuvos-Europos institute, kuriam vadovauja dabar žemės ūkio ministre paskirta K.Prunskienė.

Ministrė teigė, jog ją su V.Semionovu sieja ir futbolas - ji yra Moterų futbolo asociacijos prezidentė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.