aA
Prezidentūra - karikatūra
Prezidentūra - karikatūra
© DELFI
Į šiuos rūmus 2003 m. liepą buvo įžengęs vėliau per apkaltą pašalintas iš prezidento pareigų Rolandas Paksas, surengęs aukštuomenės pobūvį, skirtą Valstybės dienai. Tai buvo pirmas ir paskutinis renginys, sulaukęs prieštaringo vertinimo, po pastato kapitalinio remonto. Nuo to laiko čia apskritai niekas nevyksta.

"Šie rūmai neturėtų būti romantizuojami. Istorija ir šiandien turi rasti pusiausvyrą", - tvirtino "Ekstrai" buvęs Prezidentūros rūmų Kaune tvarkytojas Romualdas Norkus, atleistas iš pareigų šių metų birželio mėnesį, kai rūmus Kultūros ministerija perdavė Prezidentūros kanceliarijai. Iš jos biudžeto numatyta skirti 280 tūkst. litų rūmams išlaikyti. Tačiau iki šiol jie neturi savo vadovo, čia dirba tik komendantas, valytojos ir keturi budėtojai. "Duris atidarome tik ekskursijoms, tačiau ir jos retai čia užklysta", - sakė rūmų komendantas Mantas Dabulskis.

Rūmai riogso kaip vaiduoklis. Prezidentūros kanceliarijai, matyt, paprasčiau buvo užrakinti duris nei Kaune rengti šalies vadovo ir garbingų svečių susitikimus, renginius. O ir paprastiems mirtingiesiems nevalia į Prezidentūros pastatą Kaune įkelti kojos.