aA
Tragiškas įvykis užfiksuotas Kaune, naktį iš šeštadienio į sekmadienį. Viename iš Baltų prospekto daugiabučių kilus gaisrui vienas žmogus žuvo, 11 sužeista, du iš jų - sunkiai. Tarp sužeistųjų yra septyniolikmetė mergina bei du senoliai, apsinuodiję smalkėmis. Policija sulaikė septyniolikmetį įtariamąjį.
Kaune žmonės iš degančio buto šoko per langus, vienas žuvęs
Kaune žmonės iš degančio buto šoko per langus, vienas žuvęs
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Neoficialiais duomenimis, bute vyko jaunimo vakarėlis ir, liudininkų teigimu, muštynės, o apie 3 val. nakties specialiosios tarnybos gavo pranešimą apie gaisrą – į įvykio vietą išsiųstos didelės ugniagesių, policijos bei medikų pajėgos. Vien ugniagesių gaisro vietoje dirbo trys dešimtys.

DELFI žiniomis, žuvęs jaunuolis M.S. tą vakarą šventė 19-ąjį savo gimtadienį. Draugų liudijimais, jis užduso tualete, besislėpdamas nuo ugnies. Devyniolikmečio jaunuolio lavonas rastas pačiame bute.

Sulaikytas įtariamasis

DELFI žiniomis, gaisras 7-ajame devynaukščio aukšte kilo dėl tyčinio padegimo. Keli asmenys pasibeldė į buto duris, o kai šios buvo atidarytos į vidų buvo pripilta degaus skysčio bei padegta. Pirminiais duomenimis, bute buvo išpilta keli litrai benzino.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu.

Dėl minėto įvykio pareigūnai sulaikė Lietuvos Respublikos pilietį P. S., septyniolikmetį Kauno miesto gyventoją, anksčiau neteistą.

Neoficialiais duomenimis, sulaikytasis nepilnametis šeštadienį vakare buvo atvykęs į butą Šilainiuose, tačiau po kilusio konflikto buvo sumuštas bei pasišalino. Manoma, kad vėliau vaikinas grįžo kerštauti su 4-5 draugais.

Policijos atstovai DELFI teigė, kad įtariamųjų yra ir daugiau, jie šiuo metu ieškomi.

Butas - nuolatinė pasilinksminimų vieta

Kilus gaisrui viduje buvusiems žmonėms buvo užkirstas kelias išsigelbėti. Bute tuomet buvo 11 žmonių. Liudininkai pasakojo, kad degęs butas buvo virtęs nuolatine jaunimo pasilinksminimų vieta. Tačiau tą naktį Kauno apskrities policija pranešimo apie bute vykusį triukšmą, konfliktą ar muštynes negavo.

Iš buto per langą ir balkoną iššoko 4 žmonės, tačiau jie nežuvo. Jie bandė įsigauti į kitų butų balkonus, keletas laikėsi balkono turėklų apdegusiomis rankomis.

Išgelbėjusiuosius gyventojus nukėlė ne vien kopėčiomis - dalį žmonių iš žemesnių aukštų ugniagesiai išvedė pro uždūmintą laiptinę. Tie, kas iššoko iš septinto aukšto, patyrė daugybines traumas, rašo www.kaunodiena.lt.

Sužeistieji pristatyti į Kauno klinikas, du iš nukentėjusiųjų gydomi neurochirurgijos skyriaus reanimacijoje. Nukentėjusieji be kita ko gydomi nuo apsinuodijimo smalkėmis ir lengvų nudegimų, pranešė Lietuvos radijas.

Ugniagesiams darbą apsunkino automobiliai

Ugniagesiams darbą apsunkino daugiabučių kieme netvarkingai sustatyti automobiliai. Dėl to gelbėtojams buvo sunku privažiuoti prie namo. Teigiama, kad mažiausiai du automobilius ugniagesiai tiesiog nukėlė savo rankomis, nes šie trukdė privažiuoti gelbėtojų technikai.

Įvykio vietoje naktį darbavosi iš viso 29 pareigūnai. Gesinti gaisro buvo atsiųstos 6 autocisternos, 1 autokopėčios, 1 operacijų vadovo automobilis. Gaisras užgesintas pakankamai operatyviai.

Po gaisro aprūko virš užsidegusio buto esantys aukštai, išdužo langai. Namui, kuriame kilo gaisras, buvo atjungtas šildymas. Daugiaaukščio butai iki pat pirmo aukšto apipilti vandeniu.

Kaip praneša Lietuvos radijas, anot Kauno apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko Vido Kerševičiaus, buvo kilusi grėsmė ir devynaukščio namo gyventojams, gaisrininkai evakavo tris dešimtis žmonių, tarp jų - penkis vaikus.

Evakuotiems Kaune degusio daugiabučio gyventojams namo grįžti saugu, sako priešgaisrinės tarnybos specialistai. Čia taip pat dirba specialiosios tarnybos komunikacijoms butuose atkurti, skelbia Lietuvos radijas.

Liukai - užstatyti spintelėmis

Šilainių daugiabutyje kilusio gaisro ištiktieji žmonės galėjo gelbėtis pro balkonų grindyse esančius liukus, tačiau šie buvo uždengti ir nelaimės ištiktieji apie tokią galimybę net nežinojo. Žmones iš viršutinių aukštų ugniagesiai nukėlė specialiomis kopėčiomis, rašo www.kaunodiena.lt.

„Bute, kuriame kilo gaisras, yra du balkonai. Viename iš balkonų grindyse yra liukas. Man buvo keista, kodėl žmonės nesileido į apačią, todėl pasižiūrėjau. Jis buvo uždengtas linoleumu, pristatyta spintelių. Jei nežinai, kad toks liukas yra, tai nepamatysi. Galbūt todėl juo nebuvo pasinaudota. Žmonės kabojo ant balkono atbrailos ir šaukėsi pagalbos“, - „Kauno dienai“ pasakojo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Gaisrų tyrimo poskyrio viršininkas Arūnas Kilšauskas.

Pasak jo, į viršutinį balkoną gaisro metu liukas buvo praviras, bet juo irgi nepasinaudota. Žmonės iš viršutinio buto buvo išgelbėti keltuvu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.