aA
Mobiliųjų telefonų gamintojai kitais metais ketina etiketėse nurodyti, kokio stiprumo spinduliavimą skleidžia jų prietaisai. Tokių priemonių buvo imtasi, kai vartotojai ir organizacijos išreiškė susirūpinimą.
Suomijos kompanija “Nokia”, didžiausia mobiliųjų telefonų gamintoja, dabar bendradarbiauja su “Motorola” ir “Ericsson” ruošiant specialų absorbcijos lygio matavimo standartą - dydį, kuris padės nustatyti aparatų skleidžiamą radiaciją.

Toks žingsnis buvo būtinas, nes triukšmas dėl ryšio tarp mobilių telefonų naudojimo ir susirgimo vėžiu bei rizikos žmogaus sveikatai nenutyla.

Ilgus metus trukę tyrimai rodo, kad mobilieji telefonai nesukelia jokios rizikos, tačiau ekspertai mano, kad reikėtų išsamesnių studijų.

“Ericsson” paskelbė apie ketinimus pradėti ženklinti telefonų įpakavimą SAR atžyma nuo kitų metų balandžio. “Nokia” tikslios datos nenurodė, tačiau sakė, kad ji tai padarys kai tik bus įvestas pasaulinis matavimo standartas.

“Motorola”, kuri tikisi pasirašyti susitarimą 2001 metų pradžioje, taip pat pradės žymėti savo produkciją nuo standarto sukūrimo momento.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.