aA
LŽ duomenimis, telšiškė pedagogė, praėjusią savaitę kaltinusi nuosaikiuosius konservatorius rėmėjų verbavimu apgaule, nuslėpė tiesą.
Šiaulių lengvosios pramonės mokyklos Telšių filialo vedėja Irena Krušaitė teigė, jog su trisdešimties moksleivių ekskursija vykdama į Seimą nebuvo informuota, kad kelionės tikslas yra Nuosaikiųjų konservatorių sąjungos (NKS) steigiamasis suvažiavimas.

Pedagogė tvirtino, kad pakeliui į Vilnių apie suvažiavimą nieko nežinantys žmonės turėjo užpildyti dokumentus, kurie esą buvo NKS steigėjo anketos.

Išanalizavę NKS suvažiavimo garso įrašą LŽ žurnalistai nustatė, kad jame kalbą sakė ir I.Krušaitė. Tai liudija ir suvažiavimo protokolas. Kreipdamasi į suvažiavimo dalyvius, I.Krušaitė negailėjo pagyrų G.Vagnoriaus vadovaujamiems nuosaikiesiems konservatoriams.

Nuosaikieji konservatoriai, iki šiol nereagavę į I.Krušaitės kaltinimais sukeltą skandalą, vakar pareiškė susidūrę su TS (LK) provokacija. "Atrodo, kad kai kuriems Tėvynės sąjungos vadovams Vilniuje ir Telšiuose bus pavykę organizuoti provokaciją, - LŽ sakė NKS atstovas spaudai Albinas Pilipauskas. - Galima tik apgailestauti, kad tam buvo panaudota pedagogė".

Pasak A.Pilipausko, konservatorių dalyvavimą rengiant provokaciją rodo ir jų skubota reakcija - sprendimas kreiptis į Teisingumo ministeriją.