aA
Trys didelės videožaidimus tiekiančios pasaulio firmos pateikė civilinį ieškinį interneto vartams "Yahoo!", siekdamos užkirsti kelią neva piratinių videožaidimų pardavimui šios korporacijos tinklalapyje.
Ieškovų manymu, tai pirmas toks ieškinys, pateiktas interneto prekybos firmai. Šios firmos teigia, kad "Yahoo!" savo tinklalapyje sudaro sąlygas piratinių videožaidimų prekybai bei aukcionams ir tiesiogiai iš to pelnosi, nors pati žino, kad tai neteisėta.

Ieškinyje taip pat pabrėžiamas videožaidimų gamintojų ryžtas užkirsti kelią piratinių videožaidimų pardavimui, dėl kurio ši pasaulinė industrija kasmet patiria 3,2 mlrd. dolerių nuostolių. Šiuos duomenis pateikia Interaktyviosios skaitmeninės programinės įrangos asociacija.

Ieškinį pateikė bendrovės "Nintendo of America" - Japonijos firmos "Nintendo Co. Ltd." padalinys, "Sega of America" - kitos Japonijos žaidimų tiekėjos, "Sega Enterprises Ltd." filialas, ir didžiausia JAV žaidimų tiekėja "Electronic Arts Inc.".

"Yahoo!" atstovė spaudai atsisakė komentuoti šį teisinį žingsnį, sakydama, kad bendrovė dar negavo ieškinio nuorašo.

Ieškinys buvo pateiktas Kalifornijos Šiaurinės apygardos teisme. Ieškovai siekia teismo draudimo, kad "Yahoo!" negalėtų rengti aukcionų ir pardavinėti suklastotų kompiuterinių bei videožaidimų, taip pat nelegalių įrenginių, kurie leidžia apeiti autorinių teisių apsaugą. Be to, ieškovai siekia nuostolių kompensavimo.

BNS