aA
Šiaulių merė socialliberalė Vida Stasiūnaitė susirūpino, kaip elgtis su Šiauliuose fašistines idėjas propaguojančia nacionalsocialistine organizacija, kuriai vadovauja Mindaugas Murza.
Kaip pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje pasakojo Šiaulių merė V. Stasiūnaitė, Juodojo kaspino dieną Šiaulių savivaldybėje vyko Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos organizuotas minėjimas. Šiame mitinge, pasak merės, kalbėjo ir Seimo narys konservatorius Algimantas Sėjūnas, ir nacionalsocialistinių idėjų propaguotojas M. Murza.

"Šiuo renginiu tremtiniai ir konservatoriai pademonstravo idėjinį ir veiksmų bendrumą su murzininkais", cituojama V. Stasiūnaitė pirmadienį paskelbtame Naujosios sąjungos (socialliberalų) informacinio centro pranešime.

V. Stasiūnaitė sakė į minėjimą iškvietusi policiją, kad ši "būtų pasiruošusi", bei pirmadienį susitiko su VSD pareigūnais ir aptarė priemones, kaip užkirsti kelią nelegalių organizacijų veiklai.

Pati V. Stasiūnaitė buvo smarkiai kritikuojama už tai, kad anksčiau šį mėnesį dalyvavo nacionalsocialistų mitinge Šiauliuose ir jame pasisakė.

Pasak merės, birželį Seimui buvo pateiktas Administracinės teisės pažeidimų kodekso papildymas, numatant draudimą naudotis nacistine simbolika, tačiau jis nėra priimtas.

Šiaulių merė sakė negalinti išregistruoti M. Murzos vadovaujamos Laisvės ir darbo sąjungos, nes ji yra įregistruota kaip visuomeninė organizacija, o ne politinė partija.

M. Murza iki šiol keletą kartų mėgino užregistruoti kaip partiją savo vadovaujamą Lietuvių nacionalsocialinės vienybės sąjungą , tačiau Teisingumo ministerija atsisako tai padaryti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.