aA
Šią savaitę “Microsoft” išplatino paskutinį naujos “Apple” kompiuteriams skirto “Office” programų rinkinio versijos kodą. Tai reiškia, kad produktas bus pateiktas vartojimui kaip ir planuota - spalį.
Per “Macworld” šou liepos mėnesį “Microsoft” oficialiai paskelbė apie naujojo “Office 2001” išleidimą ir šiek tiek pakeitė pavadinimą - pridėjo galūnę “:mac”.

Paskutinio arba “auksinio” kodo paskelbimas rodo, kad “Microsoft” yra pasiruošęs pradėti produkto prekybai nuo spalio vidurio. “Office 2001:mac” yra pirma nauja “Microsoft” produktų linijos versija, skirta “Macintosh” nuo “Office 98”.

Komplekte yra “Word” teksto redaktorius, “Excel”elektroninė skaičiuoklė, “PowerPoint” pristatymų programa ir “Entourage” programa asmeninei informacijai ir elektroniniam paštui.

“Apple” kompiuteriams skirtos versijos privalumas yra “Project Gallery”, kur sudėti dokumentų, lentelių, prezentacijų, kontaktų ir susitikimų šablonai. “Project Gallery” sukurtas remiantis mini-produktų linijomis, kaip “Microsoft Works” ir “Apple Works”.

Didžiausias “Office 2001” konkurencinis privalumas yra “Entourage”, kuris kaip ir “Outlook 2000” “Windows” operacinėms sistemoms, tvarko elektroninį paštą, kontaktus, dienotvarkę ir užduotis. Tačiau panašumai baigiasi ties pagrindinėmis funkcijomis. Kitaip nei “Outlook 2000”, kuri gali veikti nepriklausomai ar grupiniame režime, jei prijungtas prie “Exchange Server”, “Entourage” yra savarankiška programa.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.