aA
Praėjusios savaitės viduryje bendrovės "Samsung" bei "Fujitsu Siemens" Vilniuje surengė naujausių kovai perpildytose informacinių technologijų rinkose pritaikytų produktų pristatymą.
Tarp kelių modelių nešiojamųjų "Fujitsu Siemens" kompiuterių išsiskyrė mažiausi, 1,4 kilogramo sveriantys "Mini Lifebook E" serijos įtaisai su prisilietimui jautriais ekranais.

Didesniuose "E" serijos nešiojamuosiuose "Fujitsu Siemens" kompiuteriuose įdiegtos papildomos saugumo funkcijos. Kaip teigė "Fujitsu Siemens" atstovas Anttis Lapponenas, Skandinavijoje gausėja nešiojamųjų kompiuterių vagysčių, kurių metu prarandama ne tik kompiuterinė technika, bet ir brangūs duomenys.

"E" serijos kompiuteriai aprūpinti papildomais fiziniais bei loginiais užraktais. Iš kompiuterių galima greitai išimti diskinius kaupiklius, kuriuose informacija taip pat šifruojama. Būsimuose "X" serijos modeliuose bus ir pirštų atspaudų atpažinimo įtaisai.

Kompiuteriai su "Crusoe"

Į nešiojamuosius kompiuterius "Fujitsu Siemens" diegs "Bluetooth" belaidžio ryšio įrangą. Bendrovės pardavimo vadybininkas Baltijos šalims Magnusas Hedlungas sakė, kad "Bluetooth" moduliai bus pigesni už iki šiol naudotus infraraudonųjų spindulių ryšio įtaisus.

Renginio metu "Fujitsu Siemens" atstovai pristatė ir prototipinius modelius. Greta "x86" architektūros kompiuterių bendrovė ruošiasi išleisti ir kelis įtaisus su "Transmeta" korporacijos sukurtais "Crusoe" lustais. 500 MHz spartos "Crusoe" procesoriai bus diegiami į nešiojamuosius "Sub-Notebook", supaprastintus tinklo "EasyPC" kompiuterius bei "Webpad" interneto įtaisus.

Bendrovės atstovai kol kas nesakė, kokios operacijų sistemos bus diegiamos į "Sub-Notebook". Tačiau, pasak A.Lapponeno, "Linux" operacijų sistemos "Fujitsu Siemens" parduodamuose kompiuteriuose, ko gero, neišvysime.

"Lietuvos rytas"