aA
Kai kurie laimingieji jau kitąmet galės naudotis kur kas spartesniu interneto ryšiu, nei bet kokie kabeliniai modemai.
Kompanija “World Wide Packets” atlieka savo “Subscriber Distribution Unit” (SDU) įrangos bandymus. SDU interneto paslaugų teikėjams leis duomenis perduoti iki 1GB greičiu į namus, butus ir nedideles įmones panaudojant populiarųjį “Ethernet” protokolą. Kompanija tikisi pradėti paketo platinimą jau kitais metais.

Kiekvienas SDU įrenginys gali teikti transliavimo paslaugas nuo 10 iki 100 MB per sekundę sparta aštuoniems individualiems namams ar biurams ir dar palaikyti tris telefono linijas.

Vienas SDU įrenginys gali kainuoti apie 1500 JAV dolerių (6000 litų), o abonentinis mokestis - apie 40 JAV dolerių (160 litų) per mėnesį neskaitant mokesčio už interneto paslaugų teikimą. Tačiau pradžioje paslauga nebus prieinama visur. Kaip ir didžioji dalis interneto naujovių, ši plisti pradės JAV o Europą pasieks kur kas vėliau.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.