aA
Laikraštis "Oregon live" (JAV) su skaitytojais žaidžia panašų žaidimą kaip ir televizijos šou laida "Survivor". Televizijos laidos principas gana paprastas: žmonių komanda nugabenama į negyvenamą salą, kurioje kiekvienas turi suktis kaip išmano. Visa tai filmuoja TV kameros.
Sabas
Pats to nežinodamas A.Sabonis buvo nukeltas į neegzistuojančią
© "Lietuvos žinios"
Žiūrovai televizijos ekrane stebėdami "robinzonus" kiekvieną dieną turi teisę išmesti jiems mažiausiai patikusį salos gyventoją. Taip mažinant po vieną "robinzoną" lieka vienintelis žaidimo dalyvis - jis ir tampa nugalėtoju.

Praėjusią savaitę "Oregon live" žaidė analogišką žaidimą. Tik šįkart "robinzonais" virto "Portland Trail Blazers" krepšininkai.

Skaitytojai kiekvieną dieną balsavo už žaidėją, kuris, jų nuomone, turėtų apleisti įsivaizduojamą "Blazers" salą.

Į fantazijų sukurtą negyvenamą salą buvo ištremti 10 "Blazers" pagrindinių krepšininkų. Patį pirmą skaitytojai "praspyrė" jaunąjį "Blazers" vidurio puolėją Jermaine'ą O'Nealą. Po to kiekvieną dieną iš eilės vieną po kito Portlendo klubo gerbėjai "prametė" vokietį Detlefą Schremfą, Gregą Anthony, Showną Kempą (pastarasis taip pat buvo įtrauktas į žaidimą, nors dar nėra oficialus "Blazers" komandos narys) ir Bonzi Wellsą.

Septintą dieną pastarųjų krepšininkų likimas ištiko ir Lietuvos milžiną Arvydą Sabonį.

Į žaidimo finalą pateko vienintelis salos dalyvis, turintis 6 NBA čempionų žiedus, Scottie Pippenas, metimų iš toli meistras Steve'as Smithas ir praeito sezono NBA techninių pražangų "karalius" Rasheedas Wallace'as.

Aštuntą dieną salą buvo priverstas palikti S.Smithas, o devintąją R.Wallace'as. Tad geriausiu "Blazers" "robinzonu" tapo S.Pippenas.