aA
Naujosios Zelandijos atstovas spaudai Billas Bishopas (Bilas Bišopas)televizijai CNN pranešė, kad sąmokslas buvo atskleistas per kovo mėnesį surengtą policijos reidą Oklende. Tada policijos pareigūnai per kratą viename namų aptiko Sidnėjaus gatvių žemėlapius, detalius priėjimo prie branduolinio reaktoriaus šalia Sidnėjaus planus, taip pat pastabas apie policijos saugumo taktiką.

"Per kratą mes radome keletą brėžinių, susijusių su Sidnėjumi, o konkrečiai, Sidnėjaus branduoliniu reaktoriumi", patvirtino B. Bishopas.

Pietiniame Sidnėjaus pakraštyje esatis reaktorius naudojamas mokslo ir medicinos tyrimams.

Policija suėmė tris Oklendo gyventojus, turinčius ryšių su Afganistano kovotojais, kurie buvo apkaltinti dokumentų klastojimu ir nelegalių migrantų gabenimu. Ketvirtas įtariamasis buvo suimtas praėjusią savaitę, pranešė policijos atstovas spaudai.

Laikraštis "The New Zealand Herald" pranešė, kad šį sąmokslą rengė grupė asmenų, susijusių su įtariamu tarptautinio terorizmo organizatoriumi Osama bin Ladenu.

Kiek anksčiau Naujojo Pietų Velso policija, kuri bus atsakinga už saugumą per žaidynes, paskelbė, jog nėra konkrečių ženklų, bylojančių apie galimus teroristų išpuolius.

Australijos policija patvirtino žinanti apie kolegų iš Naujosios Zelandijos tyrimą, susijusį su tam tikros organizuotos grupės veikla.

Per 1996 metų Olimpines žaidynes, baiminantis galimų teroristų išpuolių, buvo uždarytas Atlantos mieste esantis branduolinis reaktorius. Tačiau Australijos mokslo ministras pranešė, kad per šių metų žaidynes Sidnėjaus reaktorius nebus uždarytas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.