aA
Penktadienį Kaune badaujančius koncerno "Inkaras" darbininkus aplankė užsienio reikalų ministras Algirdas Saudargas, socialinių ir darbo reikalų ministrė Irena Degutienė bei ūkio viceministras Gediminas Rainys.

Kaip BNS sakė K. Ruževskis, "liko suderinti dar porą klausimų ir, galbūt, penktadienį vakare badautojai nutrauks bado akciją".

Ministrė I. Degutienė sakė, "kad su badautojais kalbėjosi kaip žmogus ir gydytojas". J os nuomone, pinigų sumokėti darbininkams galima būtų paimti iš Ekstremalių situacijų fondo, tačiau, "tai būtų mažesnės pašalpos, nei skolingi darbdaviai".

Viena badaujanti moteris buvo linkusi sutikti su tokiu ministrės pasiūlymu ir nutraukti bado akciją.

Ūkio viceministras G. Rainys badaujantiems pranešė, kad ketinama, realizavus pagamintą įmonės produkciją, pirmiausiai atsiskaityti su darbuotojais. Jo nuomone, tokio plano įgyvendinimas užtruktų apie pora mėnesių.

Profsąjungos pirmininkas K. Ruževskis, kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūrą su prašymu iki pirmadienio pasaugoti įmonės produkciją, kurią ketvirtadienį kratos metu rado bendrovės "Vilkas" teritorijoje. Kratos metu netoli nuo "Inkaro" esančioje įmonėje pareigūnai rado 1 538 dėžes su produkcija.

Tuo tarpu penki "Inkaro avalynės" darbininkai jau 25 parą badauja prie bendrovės "Inkaro avalynė" vartų.

Daugiau kaip metus negavę atlyginimų, rugpjūčio 1 dieną "Inkaro avalynės" darbuotojai pradėjo bado akciją. Pirmąją savaitę badavo 10 žmonių, tačiau vėliau penkios išsekusios moterys buvo paguldytos į ligoninę.

Prie gamyklos nuolat budi apie 100 "Inkaro avalynės" darbininkų, kurie neleidžia išvežti iš gamyklos teritorijos gatavos produkcijos ir įrengimų.

Darbininkų vertinimu, "Inkaro avalynė" savo darbuotojams liko skolinga 3,8 mln. litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.