aA
72 metų Amerikos milijonierius G. Bemisas paskelbė, jog šiai ekspedicijai išleido 3,5 mln. kronų (805 tūkst. litų).

Ekspedicijos narai nuo antradienio tris kartus buvo pasinėrę prie katastrofą patyrusio kelto.

J. Rabe, ketinanti kurti dokumentinį filmą apie "Estonia" katastrofą, patvirtino, kad narai netoli laivo liekanų ir jame nufilmavo "daug įdomių dalykų". Pasak jos, apie ekspedicijos rezultatus, kai ji pasibaigs, bus papasakota spaudos konferencijoje Vokietijoje.

J. Rabe patvirtino, kad po to, kai narai triskart buvo pasinėrę prie kelto liekanų, ir ji, ir ekspedicijos vadovas G. Bemisas visiškai įsitikino "Estonia" katastrofos priežastis tyrusios komisijos išvadų klaidingumu. "Absoliučia nesąmone" J. Rabe pavadino tarptautinės komisijos ekspertų išvadą, kad keltas nuskendo audringoje jūroje, bangoms nuplėšus pirmagalį.

"Mes abu stengiamės rasti tiesą", pabrėžė J. Rabe. "Mes nuo nieko nepriklausome", pridūrė ji, paneigdama tvirtinimus, neva visą ekspediciją inicijavo ir finansavo Vokietijos laivų statykla, kadaise pagaminusi "Estonia".

Keltas nuskendo Baltijos jūroje, pakeliui iš Talino į Stokholmą, 1994 metų rugsėjo 28 dieną kilus stipriai audrai. Per katastrofą žuvo 852 žmonės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.