aA
Apie 9 val. ketvirtadienį Karoliniškių gyvenamajame rajone netoli Sausio 13-sios gatvės 33-ojo namo buvo rasta uogiene ištepta ir ant žemės gulinti Lietuvos valstybinė vėliava. Apie tai gyventojai pranešė policijai.

Paaiškėjo, kad vėliava buvo panaudota kaip staltiesė. Ant jos susėdusi kompanija girtavo.

Į tarus vėliavos išniekinimu, policijos pareigūnai sulaikė 17-mečius - Artūrą Čaikiną , Kęstą Burko, Germaną Maminą, Marių Avlą ir 18-metį Radiką Šilovskį, pranešė Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) spaudos tarnyba.

Vaikinai pareigūnams sakė, jog vėliavą nuo Sausio 13-osios gatvėje esančios stomatologijos klinikos nuėmė A. Čaikinas ir K. Burko. Pastarieji vėliavą panaudojo vietoj staltiesės ir servetėlių, po to G. Maminas suplėšė ją ir numetė ant žemės.

Policija nustatė, kad vaikinų veiksmuose yra valstybės simbolių išniekinimo požymių. Jiems gali būti iškelta baudžiamoji byla.

Už šį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 2 metų, arba pataisos darbai tam pačiam laikui, arba bauda.

Trečiadienį, minint Juodojo kaspino dieną, visoje Lietuvoje buvo keliamos trispalvės su gedulo ženklu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.