aA
Prezidentas Valdas Adamkus dar kartą pakartojo savo poziciją, kad Lietuvoje švietimas turi būti prioritetinė sritis bei paragino švietimo problemų neeskaluoti per rinkimų kampaniją.
"Švietimo problema yra ir šiandien, ji ir ateityje išliks viena iš aktualiausių. Tačiau mes turime stengtis, kad švietimas išliktų aukštame lygyje", kalbėjo prezidentas penktadienį Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) vykusiame apskričių ir savivaldybių švietimo vadovų pasitarime.

V. Adamkus teigė esąs susirūpinęs, kad švietimo tematika nepavirstų tik priešrinkiminiais pažadais ir nebūtų nukrypta nuo tikrojo švietimo kelio.

Jo nuomone, reikia sudaryti sąlygas, jog ateityje Lietuvoje tikrai susiformuotu informacinė visuomenė. "Svarstant 2001 metų biudžetą mes rasime lėšų, kad būtume modernūs ir galėtume eiti žingsnis į žingsnį su visu pasauliu", teigė prezidentas.

Penktadienį vykusiame pasitarime pranešimą skaitęs švietimo ir mokslo ministras Kornelijus Platelis pasidžiaugė, kad nors ir sunkiai, švietimo reforma vyksta.

Pasak jo, reformos eigą palankiai įvertino užsienio ekspertai.

"Šalies ekonominė padėtis mus verčia taupyti lėšas, tačiau turime stengtis netaupyti ugdymo kokybės sąskaita", kalbėjo K. Platelis.

Jo teigimu, jau priimtas nutarimas, kad 4,5 milijonai litų, sutaupyti atsisakius antrojo Seimo rinkimo turo, bus skirti vadovėlių leidimui.

Ministro manymu, reikia kuo greičiau parengti programą bei aiškią strategiją, kaip bus panaudota 2002 metais Lietuva pasieksianti Pasaulio banko paskola, skirta mokyklų atnaujinimui bei modernizavimui.

"Nuo švietimo priklauso mūsų valstybės ateitis artimiausiu laiku bei mūsų vieta pasaulyje", pažymėjo K. Platelis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.