aA
Atsakydamas į parlamentaro Ryčio Kupčinsko klausimą, kaip Vyriausybė ketina susitarti su badaujančiais darbuotojais, V. Milaknis sakė, jog "negalima ateiti su pinigų maišeliu. "Ne pagal Lietuvos įstatymus išmokėti tai, ko jie (badaujantys darbininkai - BNS) nori", pažymėjo ministras.

Pasak jo, Lietuva išsiskiria iš kitų šalių savo "socialistiniais" įstatymais, numatančiais 36 atlyginimų dydžio išeitines pašalpas. Dėl neišmokamų pašalpų skaičiuojami procentai, pasak ministro, sudaro 80 proc. iki tol gauto atlyginimo.

Ūkio ministras siūlė Seimui atsižvelgti į pasiūlymus liberalizuoti darbo rinką ir pakeisti išeitinių išmokų mokėjimo tvarką. Pasak jo, darbuotojas turi gauti išeitinę išmoką ne už stažą, bet už tą laiką, per kurį jis gali susirasti darbą. Pagal šiuos siūlymus būtų išmokama 2-8 mėnesinių atlyginimų dydžio išeitinė išmoka, priklausomai nuo to, kaip anksti darbuotojas buvo perspėtas apie atleidimą iš darbo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.