aA
Vidaus reikalų ministerijai pavesta kartu su Finansų ministerija organizuoti šių naujų dokumentų gamybą.

Numatyta, jog naujo pavyzdžio transporto priemonės registracijos liudijimas ir transporto priemonės naudotojo pažymėjimas turi būti pradėtas išduoti nuo kitų metų sausio 1 dienos.

Nuo kitų metų kovo 1 dienos bus išduodami naujo pavyzdžio vairuotojo pažymėjimai.

Vidaus reikalų ministerija privalės iki šių metų birželio 1 dienos parengti tvarką, kuria seno pavyzdžio vairuotojo pažymėjimai bus keičiami į naujus.

Vyriausybė nusprendė, kad vairuotojo pažymėjimas turės būti pagamintas iš polivinilo chlorido, jo pagrindinė spalva bus rausva.

Naujas vairuotojo pažymėjimas bus mažesnis už dabartinį.

Pažymėjime bus nurodoma vairuotojo pavardė, vardas, gimimo data ir vieta, pažymėjimo išdavimo data, išdavusios institucijos pavadinimas, savininko asmens kodas, pažymėjimo numeris, savininko parašas, transporto priemonių, kurias savininkas turi teisę vairuoti, kategorijos.

Savininkui pageidaujant, vairuotojo pažymėjime bus galima nurodyti kraujo grupę.

Transporto priemonės registracijos liudijimas turės būti pagamintas iš sintetinio popieriaus. Jo blankas bus lankstomas į tris dalis ir sąlygiškai skirstomas į šešis puslapius.

Jame bus nurodoma pirmosios transporto priemonės registracijos data, registracijos Lietuvoje data, techniniai duomenys, valstybinis numeris, spalva, transporto priemonės markė bei modelis, taip pat savininko duomenys.

Atskiroje pažymėjimo skiltyje bus žymimi duomenys apie transporto priemonės išregistravimą, pardavimą.

Transporto priemonės naudotojo pažymėjimas bus taip pat lankstomas į tris dalis. Jame nurodoma transporto priemonės registracijos data, techniniai duomenys, valstybinis numeris.

Transporto priemonės naudotojo pažymėjime taip pat bus nurodyti transporto priemonės naudotojo bei savininko duomenys.

Tokį sprendimą Vyriausybė priėmė, atsižvelgdama į Kelių eismo konvencijos bei ją papildančių Europos Bendrijos tarybos direktyvų nuostatas dėl transporto priemonės registracijos dokumentų ir vairuotojo pažymėjimų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.