aA
Įkandin po interneto erdvę nardančių pavienių politikų į socialinius tinklus pamažu klimpsta ir didžiosios politinės partijos, taip siekiančios populiarumo bei ieškančios potencialių balsuotojų rudenį įvyksiantiems rinkimams.
Partijos populiarumo ieško socialiniuose tinklalapiuose
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Socialiniai tinklai virsta šiuolaikine politinių žaidimų arena, nes vis didesnė visuomenės dalis šiandien tampa pasiekiama vien per internetą. Į virtualią erdvę keliasi ir valdžios institucijos, ir politinės partijos, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Partijų atstovai vienbalsiai tvirtina taip siekiantys priartėti prie žmonių ir sužinoti jų problemas, tačiau politinės komunikacijos specialistai tokį staiga padidėjusį politikų „geranoriškumą“ vertina skeptiškai, o mėginimus per socialinius tinklus užkariauti balsuotojų širdis vadina nelabai sėkmingais dėl komunikavimo vienpusiškumo.

Liberalų sąjūdis (LS) iš visų politinių partijų virtualioje erdvėje kol kas reiškiasi aktyviausiai. Savo partijos puslapius liberalai sukūrė net dviejuose didžiuosiuose socialiniuose tinkluose „Twiter“ ir „Facebook“. Simpatijas šiai politinei jėgai juose jau yra išreiškę per 7,7 tūkst. virtualių gerbėjų.

„Virtualiuose tinkluose pristatome save ir savo nuveiktus darbus. Juk turime būti aktyvūs ir rodytis žmonėms“, - „Lietuvos žinioms“ aiškino partijos atsakingasis sekretorius Raimondas Imbrasas.

LS atstovams beveik nenusileidžia ir liberalcentristai, jų gerbėjų „Facebook“ tinkle - apie 6 tūkstančius. „Esame už naujoves, nes kaip ir kitose gyvenimo srityse, taip ir politikoje internetas tampa vis svarbesnis. Tai yra nauja komunikacijos priemonė, todėl socialiniams tinklams skiriame daug dėmesio“, - tvirtino Liberalų ir centro sąjungos rinkimų štabo tarybos pirmininkas Artūras Melianas.

Populiarumo internete siekia ir „darbiečiai“, socialiniuose tinkluose telkiantys savo partijos gerbėjų grupes. „Facebook“ tinkle jau sutelkta per 2,8 tūkst. šios partijos gerbėjų ir entuziastų.

„Norime būti arčiau žmonių. Kadangi jiems patogu taip su mumis susisiekti, mes šią priemonę ir naudojame. Į socialinius tinklus žvelgiame labai rimtai, nes į kiekvieno žmogaus prašymą, nesvarbu, kaip jis būtų pateiktas - internetu, raštu, telefonu, - turi būti operatyviai sureaguota“, - tvirtino Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) „Facebook“ socialiniame tinkle savo partijos puslapį kasdien papildo naujienomis. Tačiau konservatoriams populiarumo stinga ir internete - kol kas savo simpatijas jiems išreiškė tik 560 gerbėjų.

„Dirbtinai į savo puslapį pritraukti daugiau žmonių nesiekiame. Nekuriame savo puslapių su jau nupirktais „draugais“, kaip kitos partijos. Mūsų puslapio lankytojų daugėja pamažu, tad auginame tikrąjį savo partijos gerbėją“, - dienraščiui sakė konservatorių partijos atstovė spaudai Estela Mažonaitė.

Populiarumu socialiniuose tinkluose pasigirti negali ir socialdemokratai. Jų „Facebook“ puslapyje palankumą kol kas išreiškė tik 553 gerbėjai. Tačiau socialdemokratai tikina to nesureikšminantys. Partijos informacijos centro vadovas Gediminas Kirkilas įsitikinęs, kad interneto erdvė didesnės reikšmės turi nebent tose valstybėse, kur patvirtintas elektroninis balsavimas. Parlamentaras taip pat prasitarė, kad šiuo metu kuriamas ir visiškai naujas virtualusis partijos tinklas.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ oficialaus savo puslapio socialiniuose tinkluose išvis neturi.

„Partijos nenori pasirodyti atsilikusios nuo gyvenimo, susikuria savo puslapius socialinių tinklų svetainėse. Tačiau jos nė nesusimąsto, ko tuo siekia. Laikomasi nuostatos, kad tiesiog reikia būti tinkle „Facebook“, nes jame yra visi politiniai konkurentai“, - ironizavo Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto lektorius dr. Andrius Šuminas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.