aA
"Lietuvos ryto" žiniomis, iš viso tiriamos keturios nusikaltimo versijos.

Pirmoji - verslo konkurentų veiksmai.

Antroji - dešiniųjų ar kairiųjų ekstremistų akcija.

Trečioji - psichiškai nesveiko žmogaus, išmanančio sprogmenis, nusikaltimas.

Ketvirtoji versija - vietinių turgaus prekeivių kerštas, susijęs su tuo, kad Latvijoje aštrėja smulkiųjų ir didžiųjų verslininkų santykiai.

Labiausiai pagrįsta policija laiko pirmąją versiją, pagal kurią gali būti aptikta Rusijos ar Ukrainos verslo struktūrų pėdsakų. Skandinavijos koncernas "ICA Group", Latvijoje valdantis didžiausią prekybos centrų tinklą RIMI, pastaruoju metu ėmė rimtai domėtis Rusijos ir Ukrainos rinkomis.

"ICA Group" turi interesų ir Lietuvoje - dukterinė šio Skandinavijos koncerno įmonė yra tapusi bendrovės "Ekovalda", kuriai priklauso "Ekonomijos" parduotuvių tinklas, verslo partnere.

Spėjama, kad į "ICA Group" plėtrą Baltijos regione galėjo skausmingai sureaguoti "Vilniaus prekyba". Neseniai ši bendrovė paskelbė apie planus steigti savo parduotuves Latvijoje.

"Vilniaus prekybos" generalinis direktorius Ignas Staškevičius vakar "Lietuvos rytui" sakė manąs, kad šie įtarimai - muilo burbulas.

"Niekada nebuvome nė menkiausiai įtariami dėl jokių nusižengimų Lietuvoje. Tie, kurie mus pažįsta, įskaitant ir mūsų konkurentus, niekada nepatvirtintų tokių įtarimų. Galbūt todėl gandai ir sklinda ne Lietuvoje. Tuo tarpu sensacijų ieškotojai gali pasinaudoti bet kuriomis jiems pakištomis versijomis", - sakė I.Staškevičius.

"Ekovaldos" direktorius Darius Krasaitis taip pat sakė nemanąs, kad teroro aktas Rygoje susijęs su prekybininkų konkurencija.

Pasak D.Krasaičio, net ir Lietuvoje dar yra vietos plėstis, todėl nėra jokio reikalo ieškoti nišų veiklai, žlugdant konkurentus.

"Lietuvos rytas"