aA
Europos Sąjungos (ES) plėtra Europoje neturi kurti naujų skiriamųjų linijų, duodamas interviu brazilų žurnalistams prieš artėjantį vizitą šioje šalyje pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© Reuters/Scanpix
"Europos plėtra - tai šiuo metu pasaulyje vykstančio natūralaus integracijos ir globalizacijos proceso dalis", - sakė Rusijos Federacijos prezidentas.

"Tačiau visai natūralu, kad mes atkreipiame dėmesį, jog vykstant šiems procesams, plečiantis Europos Sąjungai, Europoje neturi būti kuriamos kokios nors skiriamosios linijos, kokios nors naujos virtualios "Berlyno sienos", - pabrėžė V.Putinas.

Jis pareiškė, kad Rusija nerimavo dėl to, kokios įtakos Europos Sąjungos plėtra turės tradiciniams prekybiniams ir ekonominiams ryšiams su partneriais Vidurio bei Rytų Europoje.

"Mums ir dabar kai kurie dalykai tebekelia nerimą. Tačiau apskritai noriu pažymėti: vis dėlto mūsų dialogas su Europos Sąjunga vystosi teigiama linkme ir mes, kaip parodė pastarojo meto praktika, sugebame siekti kompromiso - beje, (tai sugeba) abi pusės, tiek Rusija, tiek mūsų europiniai partneriai", - sakė V.Putinas.

Jis pareiškė, kad ES yra svarbiausia Rusijos prekybinė ir ekonominė partnerė.

"Jai (ES) tenka maždaug 50 procentų visos mūsų užsienio prekybos apyvartos. Pati Rusija yra Europos šalis, ir ne tik todėl, kad čia įsikūrę visi svarbiausi politiniai bei ekonominiai centrai, bet (ir todėl kad) rusiška, Rusijos kultūra, visų pirma yra europinė kultūra", - tvirtino Rusijos prezidentas V.Putinas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.