aA
JAV prezidentas George'as W. Bushas griežtai įspėjo Iraną dėl jo branduolinės politikos. Labai svarbu, kad Irano vyriausybė suprastų, jog Jungtinės Valstijos yra sunerimusios dėl Teherano branduolinių ambicijų ir norų, pareiškė jis šeštadienį spaudos konferencijoje su Junichiro Koizumiu Santjage, kur vyksta APEC viršūnių konferencija.
George W. Bush
George W. Bush
© EPA-ELTA
JAV, Busho teigimu, be to, yra susirūpinusios pranešimais, kad Iranas skubiai gamina medžiagą, kuri gali būti naudojama atominiam ginklui kurti. "Tai yra labai rimtas reikalas ir mes bendradarbiaujame, kad šį reikalą išspręstume", - sakė Bushas.

Kartu JAV prezidentas padėkojo Vokietijai, Prancūzijai ir Didžiajai Britanijai už pastangas įtikinti Iraną atsisakyti savo branduolinių ketinimų. "Mes vertiname šias Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir Vokietijos vyriausybių pastangas", - pažymėjo Bushas. Šios trys šalys ėmėsi veiksmų, nes jos, kaip ir JAV bei daugelis kitų valstybių pasaulyje, mano, kad Iranas turi branduolinių ambicijų.

Iranas iki šiol neigė kuriąs slaptą branduolinę programą. Vyriausybė Teherane po pokalbių su Vokietijos, Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministrais pažadėjo nuo ateinančio pirmadienio nutraukti urano sodrinimą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.