aA
Jungtinių Valstijų prezidentas George'as W.Bushas sekmadienį įsiveržė į besikivirčijančių asmens sargybinių būrį ir iš Čilės saugumo pareigūnų rankų ištraukė amerikiečių slaptųjų tarnybų agentą, kuris atlydėjo prezidentą pietauti ir buvo sustabdytas apsaugininkų.
George W. Bush
George W. Bush - karikatūra
© DELFI
Čilės saugumiečiams sustabdžius kelis prezidentą lydėjusius slaptųjų tarnybų narius, kilo susistumdymas. Jis prasidėjo tuo metu, kai G.W.Bushas atvyko į "Mapočo stoties" kultūros centrą oficialių pietų su 21 Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo organizacijos (APEC) viršūnių susitikimo lyderiu.

Už nugaros kilusias grumtynes G.W.Bushas pastebėjo tuo metu, kai kartu su žmona Laura ir Čilės prezidentu Ricardo Lagosu bei jo sutuoktine Luisa Duran stovėdami ant raudono kilimo pozavo nuotraukoms.

Prezidentas žengtelėjo į šalį ir prasibrovęs į besikivirčijančią minią iš Čilės saugumiečių ištraukė pagrindinį slaptųjų tarnybų agentą.

Čiliečių pareigūnai kelias sekundes mėgino priešintis G.W.Bushui. Paskui buvo matyti, kaip nueidamas į šalį G.W.Bushas linguoja galva ir kažką burba pats sau po nosimi.

Šį incidentą parodė APEC viršūnių susitikimą filmavusi televizija.

Baltieji rūmai šykštėjo komentarų. "Čilės saugumas mėgino sustabdyti prezidento slaptosios tarnybos (pareigūnus) ir neleisti jo lydėti. Jis pasakė, kad jie yra su juo, ir problema buvo išspręsta", - teigė Baltųjų rūmų atstovė Claire Buchan.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.