aA
Aslano Maschadovo atstovas Achmedas Zakajevas bus suimtas ir grąžintas į Didžiąją Britaniją, jei sutiks atvykti į Belgiją aptarti žmogaus teisių padėties Rusijoje, rašo Belgijos laikraštis.
Dienraštis "De Standaard" skelbia, kad Belgijos vidaus reikalų ministerija nusprendė, jog net ir tokiu atveju A. Zakajevas, šiuo metu gyvenantis Londone, nebūtų išduotas Rusijai.

Didžioji Britanija ne kartą atsisakė Rusijai išduoti A. Zakajevą, kurį Maskva vadina teroristu ir kaltina žmogžudystėmis ir pagrobimais.

Vienas Belgijos atstovas Europos Parlamente pakvietė A. Zakajevą susitikti su žmogaus teisių apsaugos grupės - Rusijos kareivių motinų komiteto atstovais, kurie kitą savaitę atvyksta į Briuselį padėti rasti kompromisą dėl padėties Čečėnijoje, kur sukilėliai kovoja su Rusijos armija jau 10 metų.

A. Zakajevas yra Čečėnijos prezidento A. Maschadovo atstovas. A. Maschadovas šiuo metu slapstosi po to, kai 1999 m. jį nuvertė Rusijos karinės pajėgos.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.