aA
Afganistanietis, kuris kaltinamas prieš trejus metus nužudęs keturis užsienio žurnalistus, iš kurių du dirbo "Reuters", šeštadienį buvo pripažintas kaltu ir nuteistas mirti.
29 metų Reza Khanas taip pat buvo pripažintas kaltu dėl italės žurnalistės, kuri vėliau buvo nužudyta kartu su trimis savo kolegomis, išprievartavimo. Už šį nusikaltimą jam buvo skirta 15 metų kalėjimo, sakė Nacionalinio saugumo teismo teisėjas Abdul Basetas Bakhtari.

Be to, R.Khanas buvo pripažintas kaltu ir dėl atskiro jam pareikšto kaltinimo nužudžius savo žmoną.

"Jo kaltė įrodyta. Dėl to nekyla jokių abejonių", - teismui teigė A.B.Bakhtari.

"Reuters" dirbusius australą televizijos operatorių Harry Burtoną ir Afganistane gimusį fotografą Azizullah Haidari kovotojai nužudė 2001 metų lapkričio 19 dieną už 90 km į rytus nuo Kabulo esančioje Tangi Abrišumo vietovėje.

Kitomis dviem kovotojų aukomis tapo laikraščio "El Mundo" korespondentas Julio Fuentesas bei italų dienraščio "Corriere della Sera" žurnalistė Maria Grazia Cutuli.

Žurnalistai buvo sustabdyti bevažiuojantys iš Pakistano. Jie mėgino nusigauti į Kabulą, iš kurio prieš kelias dienas buvo pasitraukę sutriuškinti talibai.

Aukščiausia bausmė Afganistane įvykdoma pakariant. Pasak teisėjų, R.Khanas dar turės galimybę apskųsti šį nuosprendį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.