aA
Jungtinėse Valstijose, sulaukęs 113 metų amžiaus, mirė seniausias pasaulyje vyras Fredas Hale'as.
Fredas Hale'as, nustojęs vairuoti automobilį, nes jį erzino lėti vairuotojai, mirė miegodamas savo namuose Sirakūzuose, Niujorko valstijoje. Iki 114-ojo gimtadienio jam trūko tik 12 dienų.

Taip seniausiu pasaulyje vyru tapo 111 metų vokietis Hermannas Dornemannas. Seniausia pasaulyje moteris - Hana Barysevič gyvena Baltarusijoje, jai 116 metų. Tačiau moteris niekada nesikreipė į Gineso rekordų knygą, kad užregistruotų savo rekordinį amžių.

"Sunku šeimai, tačiau jam gerai", - sakė velionio anūkas Freda Hale'as Hale'as III-asis. Iki pat savo mirties Fredas Hale'as buvo šviesaus proto, tačiau buvo kurčias ir sėdėjo invalido vežimėlyje . Jis pergyveno tris iš penkių savo vaikų ir turėjo devynis anūkus, devynis proanūkius ir 11 proproanūkių.

Pašto traukinio darbininku ir bitininku buvęs Fredas Hale'as, išėjęs į pensiją prieš 50 metų, gyveno pagal tam tikrą dienotvarkę, kuriai vargiai nusižengdavo, - sakė Hale'as III-asis. Jis valgydavo tris kartus per dieną, kartais pasimėgaudavo pica.

Per dieną suvalgydavo mažiausiai arbatinį šaukštelį medaus, per pusryčius išlenkdavo viskio burnelę, tačiau niekada nerūkė. Būdamas 103 metų amžiaus jis vis dar kastuvu nukasinėdavo sniegą nuo stogo. O kai jam sukako 104 metai, prasitęsė vairavimo teisių galiojimą. Tačiau po ketverių metų vairuoti nustojo, nes jį erzino lėti vairuotojai. Gineso rekordų knygoje Fredas Hale'as taip pat užregistruotas kaip seniausias pasaulyje vairuotojas.

Fredas Hale'as gyveno valdant 21 JAV prezidentui. Kai Neilas Armstrongas žengė pirmuosius žingsnius Mėnulyje, Fredas Hale'as jau buvo įžengęs į aštuntą dešimtį.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.