aA
Rusijos policija, tirdama apie Čečėniją ir rusų turtuolius rašiusio JAV reporterio Paulo Chlebnikovo nužudymą, sulaikė jau trečią čečėną, penktadienį praneša vietos žiniasklaida. Rugsėjį buvo sulaikyti du čečėnai, iš kurių pistoleto, kaip nustatė ekspertai, Maskvoje liepos mėnesį buvo nušautas Rusiškojo "Forbes" leidimo redaktorius P.Chlebnikovas.
Paulas Chlebnikovas
Paulas Chlebnikovas
© AFP/Scanpix
Rusijos naujienų agentūra "Interfax" citavo teismo atstovą, sakiusį, kad dabar buvo suimtas 40 metų čečėnas, ir šaltinį policijoje, kuris nurodė, kad jis areštuotas tiriant P.Chlebnikovo nužudymą.

Kol kas neaišku, kokie kaltinimai gresia šiam suimtam vyrui.

"Šiuo tyrimo etapu pagrindinė versija yra vadinamasis čečėnų pėdsakas", - šaltinį cituoja "Interfax".

Nors P.Chlebnikovas parašė knygą, kurioje smarkiai kritikavo čečėnų separatistus, apžvalgininkai yra sakę, kad jo nužudymas veikiau buvo žmogžudystė pagal užsakymą, galbūt susijusi su žurnale "Forbes" paskelbtu 100 turtingiausių Rusijos verslininkų sąrašu.

Pastaruosius 10 metų su federalinėmis pajėgomis kovojantys čečėnai Rusijoje dažnai siejami su didelio masto nusikaltimais.

Iš Rusijos kilęs JAV pilietis P.Chlebnikovas "Forbes" dirbo nuo 1989 metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.