aA
Iranas apkaltino keturis žmones atominės programos šnipinėjimu tą pačią dieną, kai opozicijos grupė pareiškė, kad Teheranas įsigijo urano, tinkančio branduolinio ginklo gamybai, trečiadienį pranešė valstybinė televizija. Vašingtonas ir opozicijos grupuotės apkaltino Teheraną, kad šis siekia pasigaminti atominius užtaisus, tačiau Iranas tvirtina vykdąs urano sodrinimo programą tik elektros energijos gamybai.
Irano policininkai žygiuoja kasmetiniame kariniame parade, skirtame karui su Irakui pažymėti.
Irano policininkai žygiuoja kasmetiniame kariniame parade, skirtame karui su Irakui pažymėti.
© AFP/Scanpix
Teisėjas Ali Mobasheri apkaltino keturis žmones šnipinėjimu, pridurdamas, kad kaltinamieji asmenys anksčiau yra šnipinėję Irakui, kai 1980-1988 metais dvi šios valstybės kariavo tarpusavyje.

"Tai žinomi žmonės, ir labai sunku patikėti, kad jie yra šnipai", - teigė televizija, tačiau neatskleidė šnipų tapatybių.

Irano pasipriešinimo nacionalinė taryba pareiškė, kad Teheranas įsigijo masinio naikinimo ginklų gamybai reikiamo urano ir ketina gaminti atominius ginklus pagal gautus pavyzdžius iš Abdulo Qadeero Khano, vadinamo Pakistano atominės bombos tėvu.

Kita grupuotė, priklausanti tremtinių organizacijai "People's Mujahideen Organisation", kurią Vašingtonas vadina teroristų organizacija, teigė, kad Iranas vykdo urano sodrinimo programą neskelbiamoje vietoje šiaurės vakarinėje šalies dalyje.

Iranas nekomentavo šių tvirtinimų, tačiau anksčiau yra neigęs gaminantis atominių ginklų dalis ar slepiantis urano sodrinimo įrangą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.