aA
Operos legendai Mariai Callas priklausę papuošalai per "Sotheby's" aukcioną Ženevoje buvo nupirkti už 2,19 mln. Šveicarijos frankų (beveik 5 mln. litų) - tris kartus brangiau, nei tikėtasi, trečiadienį pranešė aukciono atstovai.
Pinigai, doleris, lagaminas, bankas, verslas, sėkmė, progresas
Pinigai, doleris, lagaminas, bankas, verslas, sėkmė, progresas
© Corbis/Scanpix
Dėl 11 papuošalų buvo karštligiškai varžomasi. Juos pardavė vienas paveldėtojas, kurio pavardė neskelbiama ir kuris šią kolekciją saugojo nuo pat dainininkės mirties 1977 metais.

"Ši kolekcija parduota už maždaug tris kartus didesnę sumą nei prieš aukcioną apskaičiuota mažiausia kaina", - po aukciono žurnalistams sakė "Sotheby's" tarptautinio papuošalų skyriaus direktorius Davidas Bennettas.

"Labai domėjosi įvairiausi žmonės - kolekcininkai, profesionalai ir operos gerbėjai. Šie papuošalai pirmą kartą pateko į rinką", - pridūrė jis.

Daugumą šių brangakmenių - nuostabius smaragdus, deimantus ir rubinus - M.Callas 6-ajame dešimtmetyje padovanojo jos vyras, italų pramonininkas Giovanni Battista Meneghini.

Tai buvo legendinio soprano "aukso amžius" Milano operoje "La Scala", kai ji dar gyveno su G.B.Meneghini, kuris taip pat buvo jos vadybininkas. Vėliau dainininkė užmezgė audringus santykius su graikų laivybos magnatu Aritoteliu Onasiu.

Niujorke gimusi graikų kilmės M.Callas, kurios balsas apėmė tris oktavas, buvo daugybės operų, pradedant "Aida" bei "Traviata" ir baigiant "Valkirija", žvaigždė. Ji tapo viena didžiausių XX amžiaus legendų, bet mirė vieniša, savo namuose Paryžiuje, būdama 54 metų amžiaus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.