aA
Pasieniečiai iš sraigtasparnio Klaipėdos rajone aptiko įspūdingo galingumo naminės fabrikėlį. Sraigtasparnio "Colibri" pilotai buvo ypač nustebinti ne tik naminės varymo apimčių, bet ir pačios "bravoro" vietos - jis buvo įrengtas vos už šimto metrų nuo autostrados Klaipėda - Kaunas, 35 kilometrai nuo uostamiesčio, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.
Naminės fabrikėlis
Naminės fabrikėlis
Trečiadienį popiet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos eskadrilės orlaivis "Colibri" vykdė patrulinį skrydį Lietuvos pasienyje su Latvija.

Grįždami iš pajūrio į savo bazę Trakų rajone pasieniečiai skrido palei autostradą Klaipėda - Kaunas. 35 - ajame kilometre šalia greitkelio pilotai išvydo iš miško kylančius tirštus dūmų kamuolius.

Apsukę ratą virš šios vietos pasieniečiai išvydo proskynoje pristatytų talpų.

Radę tinkamą vietą pareigūnai nusileido prie autostrados. Pasirodo, vos už šimto metrų nuo greitkelio buvo įrengtas didelis naminės varymo fabrikėlis. 6 įspūdingo dydžio katilai, po kuriais kūrenosi malkos, vamzdžiais buvo sujungti su kitais 6 pilnais katilais, kuriuose, įtariama, buvo raugas.

Visa šios sistemos vamzdžių raizgalynė vedė į statinę, iš kurios į perpildytą dubenį liejosi naminė degtinė. Šalia buvo krūvos malkų, gulėjo daugiau kaip 20 maišų miltų, cukraus, įvairių plastmasinių talpų ir kitų daiktų.

VSAT pilotai buvo nustebinti vietos, kurioje veikė šis fabrikėlis - iš jos pro medžius matėsi autostrada zujantys automobiliai.

Nuo naminės gamybos vietos iki pat autostrados kelkraščio buvo patiesta pustrečio centimetro diametro žarna - apie jos paskirtį galima tik spėlioti.

Apie radinį VSAT pareigūnai pranešė policijai.

Tai jau penktas atvejis, kai VSAT sraigtasparnio įgula, be savo tiesioginių uždavinių vykdymo, iš oro aptinka šalies gilumoje veikiančius neteisėtus svaigalų gamintojų taškus.

Rugsėjį Aviacijos eskadrilės lakūnai Šalčininkų rajone, panaudoję termovizorinę kamerą, didžiulio Rūdininkų miško masyvo tankmėje aptiko naminės degtinės fabrikėlį.

Rugpjūtį tame pačiame miške pasieniečiai irgi aptiko neteisėtą svaigalų gaminimo vietą. Tuomet tankmėje įrengtame fabrikėlyje buvo aptikta net 3 tūkstančiai litrų raugo.

Kovo pabaigoje "Colibri" pilotai naminės degtinės varymo fabrikėlį išaiškino Ignalinos rajone, birželį - Klaipėdos apskrityje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.