aA
Ketvirtadienį kelio Vilnius-Utena 10-ajame kilometre susidūrus keleiviniam autobusui ir mikroautobusui žuvo 5 žmonės ir 1 buvo sužeistas. Mikroautobusas "VW Transporter", vežęs darbininkus, esant slidžiam keliui, išvažiavo į priešingą eismo liniją ir susidūrė su maršrutu "Vilnius-Zarasai" važiavusiu autobusu LAZ, pranešė Lietuvos radijas.
Avarija kelyje Vilnius-Utena
Avarija kelyje Vilnius-Utena
© ELTA
Žuvo penki mikroautobuso keleiviai ir lengvojo automobilio vairuotojas.

Pasak Vilniaus rajono PK atstovės spaudai Loretos Kairienės, avarijos vietoje žuvę penki mikroautobusu važiavę vyrai yra sostinėje įsikūrusios statybos ir montavimo darbų bendrovės "Ligaja" darbininkai. Žuvusiųjų amžius - nuo 39 iki 49 metų. Visi jie vilniečiai.

Autobuso LAZ keleiviai nenukentėjo, tačiau jo vairuotojas buvo prispaustas. Sužeistą vyrą išlaisvino ugniagesiai.

Pasak Vilniaus rajono policijos komisariato pranešimo, po smūgio abi transporto priemonės nuvažiavo į griovį.

Pirminiais duomenimis, avarija įvyko dėl slidžios kelio dangos. Ketvirtadienio naktį Lietuvoje gausiai pasnigo.

Avarija kelyje Vilnius-Utena
© ELTA

Vilniaus rajono policija pranešė, kad maždaug už 3-4 kilometrų nuo minėtos avarijos vietos panašiu metu susidūrus viems lengviesiems automobiliams žuvo žmogus.

Tuo pačiu keliu važiavęs automobilio "VW Jetta" vairuotojas neįvertino staiga pasikeitusių oro sąlygų, nesuvaldė vairuojamo automobilio, išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su priešpriešiais atvažiuojančiu automobiliu "Fiat Brava".

Įvykio metu žuvo "VW Jetta" vairuotojas, sužeista "Fiat Brava" keleivė. Ji nuvežta į Vilniaus universitetinę greitosios pagalbos ligoninę.

Žuvusiųjų kūnus iš sumaitotų automobilių išlaisvino gelbėtojai.

Abu įvykius tiria Vilniaus rajono policijos pareigūnai.

Policijos departamento duomenimis, iki 17 val. Lietuvos keliuose žmonės buvo sužaloti įvykusiuose 12-oje eismo įvykių. Smarkiai padaugėjo ir techninių avarijų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.