aA
Trys naujojo Seimo nariai, laiku nepateikę rinkimų kampanijos finansavimo pradinės ataskaitos, gali būti nubausti tūkstantinėmis baudomis. Kaip rašo dienraštis "Kauno diena", Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nustatė, kad iš viso daugiau kaip keturios dešimtys Seimo rinkimų kampanijos dalyvių laiku nepateikė preliminarių finansinių ataskaitų.
Birutė Vėsaitė
Birutė Vėsaitė
© DELFI
Trys iš jų yra naujojo Seimo nariai liberalcentristas Vytautas Čepas, liberaldemokratas Albertas Sereika ir socialdemokratė Birutė Vėsaitė.

Komisija jiems surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus. Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, už tokį prasižengimą gresia bauda nuo 500 iki 2 000 litų.

Pradines finansines ataskaitas kiekvienas rinkimų kampanijos dalyvis VRK turi įteikti likus dešimčiai dienų iki balsavimo dienos. Kadangi šiemet Seimo rinkimai vyko spalio 10 dieną, pradinės finansinės ataskaitos turėjo būti pateiktos iki spalio 1 dienos.

VRK turi per pusmetį nustatyti, kurie iš partijų ar kandidatų nepateikė ataskaitų laiku be pateisinamos priežasties. Tokiems turi būti surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, kurie keliauja į teismą.

Visi trys Seimo nariai jau parašė VRK pasiaiškinimus, kodėl laiku nepateikė ataskaitų.

VRK taip pat tikrina aplinkybes, kodėl dar 35 į Seimą neišrinkti kandidatai laiku nepateikė preliminarių finansinių ataskaitų. Sprendimą dėl jų žadama priimti artimiausiu metu.

Galutinės fiansinės ataskaitos apie pastarųjų Seimo rinkimų kampanijai surinktus ir išleistus pinigus turi būti pateiktos iki lapkričio 25 dienos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.