aA
Buvusiai Rolando Pakso patarėjai Vitalei Vinickienei už Seimo Pirmininko Artūro Paulausko šmeižimą paskirta 5 tūkst. litų (40 MGL) bauda. Taip V. Vinickienės veiksmus įvertino Vilniaus miesto 1-osios apylinkės teismo teisėjas Gintaras Dzedulionis, trečiadienį paskelbęs apkaltinamąjį nuosprendį.
Vitalė Vinickienė
Vitalė Vinickienė
© ELTA
Valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė teismo prašė V. Vinickienei skirti beveik dvigubai didesnę - 9,5 tūkst. litų - baudą.

V. Vinickienė savo kaltės nepripažįsta. Todėl po teismo posėdžio ji žurnalistams tvirtino, kad nuosprendis tikrai bus skundžiamas apeliacine tvarka. V. Vinickienės teigimu, jos bylą nagrinėjęs teisėjas nesugebėjo atsispirti sistemos spaudimui.

Šių metų kovo 30 d. kalbėdama "Žinių radijo" ir TV4 kanalo laidose apie įvykius, susijusius su apkalta, V. Vinickienė yra pareiškusi esą parlamento vadovas A. Paulauskas, prasidėjus R. Pakso apkaltos procesui, buvo ne kartą susitikęs su dosniausiu jo rėmėju Jurijumi Borisovu, ir užsiminė, kad šio asmens pakvietimas dirbti R. Pakso patarėju - A. Paulausko suorganizuota provokacija.

A. Paulauskas šiuos žodžius įvertino kaip žeidžiančius jo garbę ir orumą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.